Parcival en Pjotr winnen in Turnhout

Op 1 november vond nu al voor de 2e keer het criteriumtornooi van Turnhout plaats. Met 17 schakers stonden we aan de start.

Yumi en Paul gaven weer het beste van zichzelf in de -8. Yumi startte met een hele mooie 3/3 maar dan werd het plots moeilijker. Paul speelde ook erg sterk tot 5/7, uiteindelijk haalden zowel Paul als Yumi een mooie 5/9.

Stan, Killian en Axl speelden mee in de -10. Stan had op voorhand gehoopt om eens meer dan 6/9 te halen, zijn standaardscore op de meeste tornooien. Het lukte hem echter nog niet om over die grens te gaan, die punten geven hem wel een 10e plaats in de eindstand van het tornooi. Killian had wat pech met de paringen op het einde en scoorde 5/9. Axl toonde dan weer aan dat je spelniveau snel omhoog gaat als je veel speelt, met 4/9 haalt hij al bijna de helft van zijn punten.

Waar Arne Nemegeer in Leuven nog won van Pjotr was het nu remise (en werd de rest ook gewonnen), het was afwachten wat de scheidingspunten gingen geven, ze waren in het voordeel van Pjotr zodat hij met 6.5/7 eerste werd. Alexander werd mooi 4e met 5/7. Lasse haalde ook 5/7 maar had minder goede scheidingspunten door een verlies in ronde 2 en eindigt zo 10e.

De hoogste elo in de -14 was Lars Vanhee, maar net daarna stonden Tyani, Parcival en Wolf, die het ook wel zagen zitten om eerste te worden. Parcival verloor van Lars, haalde 6/7 maar dat was genoeg voor de tornooiwinst. Want Tyani had een vol punt afgepakt en Wolf had remise gespeeld tegen Lars. Op onderling resultaat werd Tyani met 6/7 2e. Wolf werd 4e met 4.5/7. Loïc scoorde ook goed tot 3.5/7. Rien wist 2.5/7 te scoren, een erg goede stelling tegen een sterkere speler ging door de tijd helaas verloren.

Arne was onze enige vertegenwoordiger in de -16, 3/7 was zijn eindscore in de kleine reeks met slechts 9 deelnemers.

In de open reeks speelde William wel goed, met 5/7 en enkel verlies tegen de eerste 2 werd hij mooi 3e . Ikzelf speelde vrij regelmatig om uit te komen op 3.5/7. Lias haalde 2.5/7 maar baalde wel omdat er in de laatste partij zeker meer inzat volgens hem.

Categorie

Jeugd