IC Ronde 4: Ploeg 4

Ploeg 4: still in winning mood, ook tegen MSV 3.

Op bord 1 speelde Steven - op zijn verjaardag, wat een clubliefde - wel niet zijn beste wedstrijd. Ongeïnspireerd kwam hij 2 pionnen achter en hij mocht zich gelukkig achten om nog een remise uit de brand te slepen.

Op bord 2 bleef Nico sterk geconcentreerd gestadig een voorsprong uitbouwen, die hij secuur wist af te wikkelen tot een zege.

Op bord 3 vlogen de stukken snel van het bord. Lias had goed gezien dat zijn sterke vrijpion beslissend zou worden. Toen de koning van de tegenstander die moest tegenhouden, kon hij met zijn koning de pionnen aan de andere kant van het bord opruimen en de zege van de ploeg was binnen.

Op bord 4 speelde ik een boeiende partij. Mijn aanval werd afgeslagen en ik kwam een pion achter en moest gaan verdedigen. Gaandeweg kon ik mijn stukken weer harmoniseren en dacht te winnen toen ik een stuk voorkwam. Helaas wist mijn tegenspeler zich te redden met eeuwig schaak.

Eindbalans: 1 - 3. Samen met onze vrienden van ploeg 5 en Brugge aan de leiding. Dat wordt spannend.

Bernard

Categorie

IC