3 grote medailles in Eeklo!

Vandaag werd het gezellige debutantentornooi in Eeklo georganiseerd. De organisatie verliep zelfs zo vlot dat iedereen vroeger dan gepland naar huis was!

In stap 1 schaakten er 6 kinderen mee. 2 van hen, Quinten en Lars, speelden hun eerste tornooitje ooit maar ze gingen toch niet met lege handen naar huis. In de voorrondes speelden Paul en Axl beiden erg sterk, Axl moest enkel in de onderlinge match het punt aan Paul laten. Zo kwam Paul in de hoogste groep terecht, maar 1 match ging verloren en zo won hij verdiend zilver in de A-finale van stap 1. Axl mocht in de B-finale van stap 1 aantreden waar hij het goud binnenhaalde. Lucas, Tigo, Lars en Quinten startten pas in september met schaken maar ook zij haalden wel wat punten binnen. Lucas was goed voor 2.5/4 in de voorronde en zilver in de finale. Tigo en Lars haalden beiden 2/4 in de voorronde, in de E-groep haalde Tigo zilver en Lars brons. Quinten wist na 1/4 goud te winnen in de H-finale.
Uitslag stap 1

Bij stap 2 eindigden Yoran en Yumi het hoogste. Yoran won al zijn partijtjes in de voorronde en ging met 4/4 naar de A-finale. Maar ook Yumi, die verloor van Yoran, mocht naar de A-finale om te strijden om de grote medailles. In de B-reeks van stap 2 stonden ze met 3 op de eerste plaats, onderling hadden ze er elk eentje gewonnen en eentje verloren, Klaas had pech en werd naar de B-finale verwezen. In de A-finale was het nu Yumi die van Yoran won en de gouden medaille binnenhaalde. Yoran kwam niet meer scoren en verdiende een grote bronzen medaille. Klaas haalde zilver in de B-finale. Max was kalmer in de C-finale nu hij 15 minuten op de klok had ipv de 10 minuten uit de voorronde en dat zag je ook in zijn spel, met 2/3 verdiende hij zilver. In de D-finale haalde sneltrein Armin (minstens 20 zetten in een halve minuut) de zilveren medaille en Briek was goed voor brons.
Uitslag stap 2

Stap 3 kon ikzelf niet zo goed volgen aangezien deze in een apart zaaltje spelen, het was wel rustig zo voor de spelers. Lars, Arnon en Marius haalden allen 2/4 in de voorronde maar kwamen in verschillende groepen terecht (door de scheidingspunten). De A-groep haalde niemand van onze kinderen, het niveau lag wel hoog in die groep. Marius haalde zilver in de B-finale. Lars brons in de C-finale net als Arnon in de D-finale. Arnon was blij dat hij nu eindelijk ook een bronzen medaille aan zijn collectie kon toevoegen.
Uitslag stap 3

Alle foto's vanop het tornooi

Categorie

Jeugd