Mathijs wint groot goud in Wachtebeke

Afgelopen zaterdag werd het debutantencriterium 2022-2023 gestart met het tornooi van Wachtebeke.

In stap 1 was Aylin de dapperste van allemaal. Ze was de enige die al durfde mee te doen aan het tornooi van alle schakertjes van stap 1 in de club. De hele namiddag deed ze heel goed haar best, elke partij op een paar dingetjes meer letten zorgt al snel voor veel vooruitgang. Aylin won een bronzen medaille in groep G.

Bij stap 2 belanden Jenco, Victor en Matthijs in groep 2A. Ze startten allemaal met een winst in ronde 1, daarna werd het wat moeilijker. Jenco scoorde 2/4 en kon mits betere afwerking zeker nog een punt meer halen. Victor en Matthijs scoorden 1/4.
Yano en Lowie waren de superscoorders in 2B met elk 3/4! Lucca scoorde mooi de helft op zijn tornooidebuut. Alessia wist 1,5 te halen en Amina 0,5.
In de finalegroepen begint iedereen weer met een propere lei. Goud was er voor Jenco (groep C), Victor (groep H) en Matthijs (groep I). De zilveren medailles waren voor Lowie (groep C) en Amina (groep K). Brons was er voor Yano (groep B), Lucca (groep F), Alessia (groep H). Supergoed gedaan allemaal!

In stap 3 was Mathijs de enige schaker van onze club. In de voorronde verloor hij één match, maar doordat er 4 schakers 3/4 haalden in de voorronde en de scheidingspunten meezaten mocht hij toch aantreden in de A-groep. Mathijs was goed opgewarmd en won al zijn partijtjes in de finale en dus de grote gouden medaille van stap 3.

Het volgende debutantentornooi gaat door op zaterdagnamiddag 12 november in Wetteren. https://www.dewettersevrijpion.be/debutanten
Wie minstens 4 debutantentornooi meespeelt op een heel jaar krijgt ook nog een extra prijsje, zoveel mogelijk meedoen om te oefenen is dus de boodschap!

Categorie

Jeugd