Ploeg 1 doet het goed

Afgelopen zondag speelde ploeg 1 haar eerste thuismatch van het seizoen. In Lokeren kwam Mechelen op bezoek (binnen een kleine maand is er trouwens dezelfde affiche in de Beker Van België in het voetbal). Hieronder kan je lezen hoe we het gedaan hebben.

Op bord 6 was Lennart als eerste klaar, hij speelde tegen achternaamgenoot Thijs De Bock. Laatstgenoemde offerde een kwaliteit voor 2 pionnen, maar vergat dat zijn stukken nog allemaal op de achterste rij stonden. Met wat tempozetten kwam Lennart actief te staan, en een dodelijke toren op de achterste rij zorgde dat hij voor de 1-0 zorgde.

Het was even wachten op het 2e resultaat, deze kwam van het eerste bord. Parcival stond misschien af en toe lichtjes beter, maar er was nooit genoeg om te winnen. Een remise is dan een logisch resultaat.

Ook Joris volgde snel. Hij kreeg een typische koningsaanval tegen, maar zijn tegenstander speelde het wat traag met een paar nutteloze zetten. Daardoor kon Joris op de andere vleugel actief spelen en beter te komen te staan. Het was nog eventjes rekenen, maar hij kon de aanval afhouden en de winst binnenhalen. 2,5-0,5

William werd verrast in de opening, maar zijn partij ging nooit uit evenwicht. Beide spelers maakten geen fouten, met een vrij saaie remise tot gevolg.

Na het resultaat te weten te komen van William, aanvaardde Alexander het remisevoorstel van zijn tegenstander. Hij speelde goed, maar miste ergens wel een stukwinst. Als we deze gemiste kans buiten beschouwing laten, een logisch en mooi resultaat.

Met nog 3 borden te gaan en een 3,5-1,5 voorsprong zag het er goed uit voor ons. Bij Tyani liep het echter mis. Ze koos op een bepaald moment voor de aanval, maar moest daarvoor wat materiaal indienen. Sterke verdediger Bjarne Van Dijck kon haar aanval stoppen, en met een stuk meer winnen. 3,5-2,5

Gelukkig hebben we onze 2 topschutters nog. Robbert kon na lang manoeuvreren de juiste stukken ruilen. Hij gaf zijn b-pion op, waardoor hij zeer actief kwam te staan. Zijn stukken kwamen binnen in de andere stelling, waardoor hij weer een mooie winst heeft kunnen scoren.

Ward stond naar eigen zeggen de hele partij beter, buiten enkele zetten. Ward stelde remise voor, maar besefte op dat moment pas hoe gewonnen hij stond. Zijn tegenstander weigerde deze, en kreeg het deksel op de neus. Ward wint en heeft net zoals Robbert 2/2.

Een mooie ploegwinst, 5,5-2,5. Hiermee staan we voorlopig zelfs tweede in de stand! Om dit te vieren aten we nog gezellig in de speelzaal. Volgende ronde mogen we op bezoek bij Deurne.

Categorie

IC

Reacties

Tof verslag! De nieuwe locatie en analyse-gang werd goedgekeurd.

Voor volgende ronde: Eettips in Deurne zijn van harte welkom! Roel, William of Joris als je ideeën hebt, laat zeker weten!