Parcival wint in Sint-Amandsberg

16 schakers stonden aan de start van het eerste jeugdtornooi van het schaakjaar. Sommigen voor een eerste tornooi, anderen voor een zoveelste tornooi, ze streden allemaal met volle inzet!

Akos wist in zijn eerste extern tornooi zijn doelstelling van 2/7 te behalen, in de sterk bezette open reeks met vele ervaren spelers was dit een mooie start.

Parcival wist de -16/-14 te winnen met 6/7. Léon mocht in zijn laatste match om de winst bij de -14 spelen, maar verloor helaas, alsnog wist hij een 3e prijs binnen te halen in de -14 met zijn 5/7. Wolf viel net buiten de prijzen met zijn 4/7. Nuja naast prijzen kan je ook nog gewoon goed gespeeld hebben zonder een prijs te winnen. Zo scoorde Laura mooi 4/7 en Lasse 3.5/7

Pjotr dacht in zijn 2e ronde al van bij de start erg lang na, en had een pion gewonnen maar in ruil stonden zijn toren en stuk wat misplaats. Eens de achterstand terug in voorsprong was omgezet was de tijd echter om. Daarna werd er nog een remise toegestaan maar de rest werd gewonnen 5.5/7 en een 3e plaats. Lars had een zeer vlotte start met 3.5/5 en mocht zo tegen Pjotr spelen in ronde 6, maar daarin werden geen punten gescoord net als in ronde 7, de helft is nog steeds een prima resultaat natuurlijk. Klaas scoorde 2/7, maar eens zijn schaakmotor meer op gang is kan hij normaal nog wel meer.

Yumi moest 's ochtends nog even wakker worden, maar in de namiddag mocht iedereen goed opletten, 5.5/9 is een prima resultaat. Maarin haalde een mooie 5/9, enkel de sterkste kinderen van de -10 waren nog veilig voor hem, ook Paul haalde een mooie 5/9 met in sommige partijen nog wel marge. Briek en Senne scoorden beide 4/9. Tjorven scoorde op zijn eerste tornooi ooit al meteen 3.5/9, super dus! Lars moest terug even wennen na de vakantie en begon zijn tornooi met een jammerlijk verlies, daarna probeerde hij dan maar eens uit of dezelfde trucjes werkten op zijn tegenstanders, helaas niet, maar met andere plannetjes kon hij wel 3/9 scoren.

Alle foto's en uitslagen

Het volgend jeugdtornooi is het Criteriumtornooi van Leuven op 14 september. Alle info

Categorie

Jeugd