Colletornooi

Na de eerste schaakles in Merelbeke was er op zondag 8 september het Colletornooi. Maar 5 spelers hadden interesse, zo was er de ploeg LSV-Chesspirant met Annelies, Pjotr, Wolf en Stan; Xander was deel van de ploeg MSV-LSV.

De eerste ronde mochten we direct tegen Wachtebeke 1 aantreden, de elohoogste, het werden toch 4 vrij lange matchen tegen een GM, FM, FM en 2050. Uiteindelijk was het 4-0 voor hun. We hadden ons wel goed geweerd en Pjotr had na een iets te snelle zet van zijn tegenstander zelfs voordeel, weliswaar kwam hij dan weer tijd tekort om het punt binnen te halen.

Ronde 2 tegen Landegem 2 werd op de meeste borden relatief vlot gewonnen, eindresultaat 4-0. Ronde 3 verloren we met 1-3 van Kiosk die nochtans niet zoveel sterker was dan ons. Maar dan waren we blijkbaar opgewarmd. Van het sterkere Landegem 1 wonnen we met 2.5-1.5 in ronde 4, met oa winst van Stan tegen 1700. In ronde 5 wonnen we met 3-1 van Familie MSV-Artevelde met oa niet geclaimde onreglementaire zet van Stan maar toch mooie remise in een minder toreneindspel. In ronde 6 kregen we het gemiddeld 300 elo sterker MSV Kaprijke tegenover ons die we op remise wisten te houden. We stonden eerste van alle ploegen uit de 3e reeks, maar mochten wel op bord 3 tegen Wachtebeke 2 aantreden die ook weer ongeveer 300 elo sterker was gemiddeld. Deze keer lukte het niet, met 1.5-2.5 verlies kwamen we uit op 3.5/7 matchpunten en 14/28 punten, de perfecte helft.

Helaas was er door de laatste ronde een ploegje over ons gesprongen in de 3e reeks. Iedereen had individueel goed gescoord: Pjotr 4.5/7, Annelies en Wolf 3.5/7 en Stan 2.5/7. Ons ploegje had een tpr van net boven de 1700 gescoord, maar we kwamen een half bordpuntje tekort om de eerste prijs te winnen in onze reeks. Maar we wonnen nog wel de 2e prijs in onze reeks.

Xander had 2.5/7 gescoord voor zijn ploegje, zij werden 3e in de 3e reeks en kregen ook nog een prijs.

Categorie

Algemeen