Paul, Yumi, Tyani en William Oost-Vlaams kampioen

In het begin van de Herfstvakantie is er bijna altijd het Oost-Vlaams kampioenschap.
Voor heel veel jeugdspelers is dit een erg belangrijk tornooi, dit omdat er titels uitgereikt worden en selectieplaatsjes voor het Vlaams Jeugdschaakkampioenschap.

In de -20 heeft William het hele tornooi aan de kop gespeeld. Met 6/7 werd hij voor de 3e keer op rij Oost-Vlaams kampioen!
Robbert had vermoedelijk op meer dan 4.5/7 gehoopt, maar als 4e ben je natuurlijk ook geselecteerd voor het VJK. Arthur werd gekatapulteerd van bye naar bord 1 op het einde, door het halfje was hij met 4/7 zeker van zijn plaats op het Vlaams. Ook Lias gaat mee naar het Vlaams met 3.5/7. Siebe 2.5/7 en Pieter 2/7 streden hard voor elk punt.

De -16 was de reeks die het grootste aantal onverwachte resultaten had om vanop afstand te volgen. Een KGSRL-er wist onze schakertjes te slim af te zijn. Paricval werd 2e met 5.5/7, Léon 3e met 5/7 en Wolf 4e met 4.5/7. Tyani was niet in de normale vorm maar kreeg voor haar 4/7 wel de titel van Oost-Vlaams kampioene. Ook Victor (4/7) en Wouter (3/7) zijn geplaatst voor het VJK. Laura (2.5/7) en Loïc (2/7) speelden tot het einde voor een selectie maar het lukte net niet, deze reeks was ook wel heel erg sterk in de breedte.

De -14 is vaak een erg spannende reeks, Pjotr werd 4e 5/7 en geselecteerd voor het VJK. Ook Jiaqi en Lasse (beide 4/7) zijn geplaatst voor het Vlaams. Alexander houdt volgens mij niet zo echt van Oost-Vlaamse kampioenschappen, om een of andere reden lukt het vaak ietsje minder dan in de andere tornooien met 4/7. Mathias en Jasper scoorden mooi de helft in deze reeks. Brecht had een superstart maar kon die reeks niet helemaal verderzetten, toch een mooie 3/7. Tycho scoorde ook een goede 2.5/7.

In de -12 haalden Ruben 4.5/7 en Killian 4/7, hierdoor hebben ze een selectie voor het Vlaams, Killian maakt er een soort van gewoonte van om de laatste ronde van het tornooi helemaal op het eerste bord te mogen spelen. Voor Stan was het net niet met 4/7 omdat er tegen de sterksten geen punten gehaald werden. Lars scoorde een mooie 3.5/7, maar ook Axl en Arnon hun 3/7 mag gezien worden.

De -10 was een soort van herhaling van de -16, een KGSRL-er ging er met alles vandoor. Yumi scoorde een mooie 8/9 om 2e te worden en tevens Oost-Vlaams kampioene, net daarachter volgen Maarin (7/9) op een 3e plaats en Tuur (6/9) op een 4e plaats; dus allen op naar het Vlaams. Tuur probeerde zelf al zijn partijen op te schrijven om zoveel mogelijk te kunnen bijleren. Ook Adriaan 5/9 wist voldoende punten te verzamelen voor een selectie voor het VJK. Isolde en Maurits haalden mooi de helft van de punten. Simon leerde hoe goed hij wel schaakte als hij nadacht over zijn zetten en scoorde in de 2e tornooihelft een pak beter tot 4/9. Elise wist 3 punten te verzamelen en Jill 2.5/9, super voor een 2e schaaktornooi!

Bij de kleinsten van de -8 speelde Paul al voor de 3e keer mee, de eerste keer werd hij 3e, dan 2e en nu werd hij Oost-Vlaams kampioen met 7/7! Tigo werd gedeeld 2e met 5/7. En ook Senne plaatst zich met 2.5/7 voor het Vlaams.

Een dikke proficiat voor de inzet van deze 37 schakers waarvan er 22 zich plaatsen voor het Vlaams. Ook Dries kan meegaan naar het Vlaams op basis van zijn elo.

Info Vlaams Jeugdschaakkampioenschap 2020
Zaterdag 1, zaterdag 8 en zondag 9 februari 2020 -> -12 en ouder
Enkel zondag 9 februari 2020 -> -10 en jonger
Vermoedelijke locatie: Sint Romboutscollege, Veemarkt 56 2800 Mechelen
Website organisatie: https://jvv.tsmschaakklub.info/info

Categorie

Jeugd