Ploeg 1 oppermachtig

Naast het WK voetbal waren er ook belangrijke evenementen, zoals de nationale interclub. Ploeg 1 zakte af naar Temse voor een Wase derby. Op papier moeten we deze match eigenlijk zeker winnen.

Na een dik uur spelen was er nog weinig gebeurd. William en Joris stonden gelijk, bij Tyani en Robbert stonden alle stukken en pionnen nog op het bord. Alexander en debutant Jeroen hadden een aangenamere stelling, maar het was nog lastig om een plan te zoeken. Terwijl Roel zijn slechte loper kon afruilen, probeerde Lennart de schade van zijn mindere opening te beperken.

Een uur later begon er meer schot in de zaak te komen. Alexander kon een kwaliteit winnen, alleen stond zijn koning nog in het midden. Zijn tegenstander liet de dame van Alexander in zijn stelling komen, wat uiteindelijk leidde tot een mooie mataanval en overwinning. 0-1

Jeroen had terecht weinig schrik van zijn tegenstanders koningsaanval, en kon binnenkomen op de damevleugel met zijn torens. Die leidde tot pion- en uiteindelijk ook stukwinst. Een goede partij die 0-2 op het bord zette.

Onze topschutter Ronaldo Decruyenaere deed wat vanaf nu steeds van hem verwacht wordt, winnen. Na slim dames te ruilen had hij de actievere stukken, en dit was genoeg om zijn persoonlijke 4/4 (!) te scoren.

Met deze 0-3 en een stelling waar moeilijk door te komen was, stelde Roel remise voor. Zijn tegenstander aanvaardde dit, zo scoort Roel een halfje in zijn eerste van het seizoen.

Joris stond lang gelijk, maar ik heb een deel van de partij gemist. Na veel stukken ruilen stond hij een stuk voor, wat in het eindspel genoeg was voor de winst. 0,5-4,5 maar we waren nog niet klaar!

Tyani koos na een tijd resoluut voor de aanval, maar moest hiervoor een pion afgeven. Ze leek wat minder te staan maar door genoeg druk kon ze de pion terugwinnen en haar aanval succesvol afronden. Weeral een winst voor onze ploeg.

Uw verslaggever van dienst kwam gelijk uit de opening, tegen een IQP. In een lastige stelling blunderde zijn tegenstander een pion, die in het eindspel een dame zou worden. Zo wint William ook.

Lennart had het lang lastig, hij droeg hele partij lang de gevolgen van zijn mindere opening. Uiteindelijk speelde hij beter dan zijn tegenstander in een gelijk eindspel, maar meer dan een remise zat er niet in. Lennart was zelfs niet tevreden over zijn niveau.

Met deze monsterscore (1-7) kloppen we aan op de deur van de top 3. Volgende match ontvangen we thuis leider Jean-Jaurès, alle supporters zijn dan meer dan welkom.

Categorie

Algemeen
IC