Ploeg 2 maakt zich op voor spannende titelstrijd

Tussen de berichten over storm Eunice en Russische invasies is er natuurlijk ook echt nieuws. Zoals bijvoorbeeld het verslag van ploeg 2. De ploeg trok door weer en wind naar grootste concurrent Geraardsbergen. Met slechts een half bordpunt verschil in de stand zou deze ronde wel eens de titel kunnen bepalen in reeks 4C. LSV-Chesspirant 2 zag er deze keer weer ietsje anders uit. William zat op 1 en Lennart kwam ons helpen op bord 2. Kapitein Robbert zat op 3 en Diana op 4.

We speelden tegen een sterke ploeg, met 2 jeugdspelers met ongeveer 2000 elo op 1 en 2. Op 3 en 4 zaten nog 2 stevige 1900's. Met 4 spannende partijen voor de boeg konden we om 14u beginnen aan de belangrijkste match van het seizoen.

Na een dik uur spelen stond het op de 4 borden nog gelijk. William kwam goed uit de opening en nam snel controle over de partij, maar kon nog geen voordeel verkrijgen. Lennart had net zijn gewonnen pion teruggegeven om de weg naar de zwarte koning te openen. Robbert opende rond zet 15 de c-lijn, en kon het belangrijkste veld van de stelling stevig bezetten. Bij Diana stond er een typisch Siciliaanse stelling op het bord met aanvallende kansen voor beide kleuren.

Een uur later was er nog niet veel veranderd bij William, al stond hij wellicht al iets beter dan zijn tegenstander. Lennart ruilde net de dames om naar een interessant middenspel/eindspel te gaan met een paard tegen een loper en nog wat stukken voor beide kleuren. Robbert kwam licht onder druk te staan en het leek er op dat hij nog zeer lang ging mogen verdedigen. Diana opende ondertussen als eerste de stelling, en kon met een mooie tactische combinatie het eerste punt binnenslepen. 0-1

Op de overige 3 borden werden er lange partijen gespeeld. Robbert verdedigde kranig zijn passieve stelling en leek dit ook volhouden. Zijn tegenstander bleef druk zetten tot er een barstje in de Robbert zijn stelling was gekomen. Robbert vond nog een leuk pat ideetje, maar zijn tegenstander maakte het goed af. 1-1 en nog niks beslist.

Op bord 2 stond Lennart lang beter, en kon ook in het eindspel een pion winnen. Helaas was de loper van de tegenstander sterker dan het paard van Lennart, en eindigde een partij in een remise. 1,5-1,5

William speelde het langst. Hij stond lang zeer goed maar liet zijn voordeel dan verzanden naar een slechter eindspel. Hierin speelde hij veel beter dan zijn tegenstander om weer gewonnen te staan. Maar toen hij een pion blunderde was dat voordeel opeens weg. Hij probeerde nog lang, maar moest na 6 uur en 124 zetten spelen tevreden zijn met een remise.

2-2 gelijkspel, maar er zat zeker meer in. Zo blijft de spanning te snijden in 4e klasse, met slechts een half bordpunt tussen nummer 1 Geraardsbergen en onze ploeg. Ons plan is simpel: nog alle 5 rondes winnen en liefst met zoveel mogelijk bordpunten.

William

Categorie

IC

Reacties