Interclub tem ronde 8

Afgelopen zondag werd de 8e ronde van de Nationale Interclub gespeeld. 8e ronde is maar een naam voor de datum waarop we oorspronkelijk de 8e ontmoeting gingen spelen. Doordat ronde 4 en 5 uitgesteld zijn hebben we nu effectief 6 interclubzondagen achter de rug, van de 11 in totaal.

In maart staan er 3 matchen na elkaar gepland. Eind april en begin mei worden de laatste 2 matchen nog gespeeld.

Ploeg 1 haalde in de afgelopen 3 rondes een mooie 2,5/3 tegen de nummers 2, 3 en 5 van het huidige klassement. De ploeg staat op een mooie 4e plaats. De zwaarste tegenstand is achter de rug, nu is het afwachten of de ploeg zelf kan blijven scoren en de andere ploegen in de top 3 hopelijk wat punten uitdelen, jullie hebben nog zeker 3 kansen hiertoe :)

Ploeg 2 maakte het in ronde 7 al spannend door te verliezen. De match van gisteren in Geraardsbergen was heel erg spannend en de stand blijft spannend. In de volgende 5 rondes zal elk bordpunt tellen! Ongetwijfeld komt er een mooi artikel van William aan.

Ploeg 3 doet het heel goed en staat helemaal bovenaan het klassement van 5B. Ze hebben nog één echte concurrent die ook nog ongeslagen is. 

Ploeg 4 is helemaal op dreef gekomen en won 3 matchen op rij! 2 ploegen kregen zelfs hun eerste verlies van het seizoen aangesmeerd door onze ploeg.

Ploeg 5 bevestigde in de afgelopen 3 rondes dat ze graag bovenin wensen mee te doen. In ronde 6 toonde deze ploeg aan dat een gemiddeld eloverschil van 300 punten helemaal niets betekent en dat elke match moet gespeeld worden! Adriaan schreef ook een verslagje van de afgelopen match.

Ploeg 6 heeft het lastig, een combinatie van sterke tegenstanders. Daarnaast moest er soms ook geschoven worden waardoor spelers op een hoger bord moesten spelen dan gepland. Er komen binnenkort wel kansen aan.

Ploeg 7 heeft als handelsmerk dat het heel spannend kan worden. Ronde 6 werd vlot gewonnen, 7 was een remise en 8 werd nipt gewonnen. In deze reeks zijn de ploegen heel nauw aan elkaar gewaagd. Momenteel legt onze ploeg beslag op de 2e plaats op een half bordpuntje van de 1e.

Ploeg 8 krijgt soms heel straffe tegenstand, maar dat lijkt ook het beste in hunzelf naar boven te halen. De laatste 2 matchen wisten ze als ploeg gelijk te spelen tegen tegenstand met 250 a 350 elo meer.

Ploeg 9 stond na ronde 7 fantastisch mooi bovenaan. In ronde 8 werd gestreden en helaas verloren, maar doordat de voorsprong voldoende groot was staat deze ploeg nog steeds op kop met een voorpsrong van 2 bordpunten!

De huidige stand in alle reeksen: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/21-22/klas08.pdf

Na 6 matchen hebben we ook nog steeds topscorers die nog steeds de volle 100% van de mogelijke punten hebben. Ferry en Jeroen speelden al 5 keer en haalden 5 keer de volle buit binnen. 4 op 4 is er voor Nicolas en Kurt. Victor heeft een mooie 2/2 na zijn 2 invalbeurten!

Categorie

IC