Ploegentornooi Landegem

Na het criteriumtornooi is er jaarlijks de dag erna ook een ploegentornooi.
William - ikzelf - Parcival - Léon waren LSV-Chesspirant.
Xander en Ruben speelden mee met Branko en Keano als LSV-Artevelde.
 

LSV-Artevelde begon direct met 2 stunts door als laagste elo (gem 1374) van het tornooi vlotjes te winnen tegen 2 ruim hoger geranschikte tegenstanders. Zo mochten ze daarna tegen tegen topfavoriet Wachtebeke (gem 2251), ze boden stevig weerwerk maar desalniettemin is het mooi om zo hoog te geraken.
Wijzelf speelden altijd volgens elologica van de ploeg. Maar ook in ronde 5 mochten wij met 2.5/4 het ook eens proberen tegen Wachtebeke op bord 1, goed gevochten maar toch te zwaar bevonden.
Voor de laatste ronde had zowel LSV-Artevelde als wijzelf nog kans op een prijsje. Winnen moest er natuurlijk wel gebeuren.

LSV-Chesspirant verloor het pleit van KOSK, het was wel heel spannend in de tijdnoodfase geworden wat natuurlijk ook meetelt in blitz, maar met 1 seconde op de klok mat staan of mat staan terwijl de andere gevlagd is (maar je het nog niet gezien had) is gewoon pech.

LSV-Artevelde speelde de laatste match gelijk, zo kwamen er nog 2 andere teams uit de B-reeks boven hun piepen en waren de prijzen gaan vliegen.

Léon was voor LSV-Chesspirant de meest constante speler. Hij verloor geen enkele match in het hele tornooi, maar vergis u niet, op het 4e bord kon je ook nog een 2000 tegenkrijgen.

Het volgende ploegentornooi is op zondagnamiddag 8 september het Colletornooi in Zelzate. Info

Categorie

Algemeen