Criteriumtornooi Oostende

Al een paar weekjes geleden was er op een zonnige zondag het criteriumtornooi van Oostende.
Alle uitslagen vind je hier.

Bij de -8 hadden we 6 dappere strijders. Max en Adriaan speelden voor het eerst mee in een criteriumtornooi en deden het goed! Max scoorde 4/9 en Adriaan 5/9 en haalde hiermee een 10e plaats! Paul en Senne waren beide ook goed voor 4/9. Tigo en Maarin deden het weer supergoed, 6/9 voor allebei. Tigo 4e en Maarin 3e.

In de -10 speelden Yumi en Ruben beide goed om op 5/9 te eindigen.

Mathias had een punt tekort doorheen het tornooi doordat de scheidsrechter het was vergeten opschrijven, dat werd in ronde 6 rechtgezet om met 4/7 te eindigen. Jasper had een superstart met 3/4 maar daarna lukte het niet meer. Axl scoorde 2/7.

In de -14 wisselde het niveau van de partijen erg hard. Ofwel was de tegenstander erg moeilijk ofwel viel het vrij goed mee. Wouter scoorde 3.5/7, Emerik 3/7 en Yoran 2/7. Tyani staat in de tussenstand van de -14 na 5 criteriumtornooien vrij afgetekend eerste.

Parcival werd 2e in de -16 met 5.5/7, net achter Rune. Arthur heeft alsmaar vaker last van het kortere tempo en scoorde 3/7. Parcival staat in de tussenstand eerste, maar Rune komt er wel aan...

In de open reeks scoorde ikzelf een magere 3/7, maar gezien de tegenstand was dat eigenlijk perfect te verklaren, gewonnen van niet-geklasseerden, verloren van +2000's. Nick won onderling tegen Robbe om op 2/7 te eindigen. Robbe zette maar 1 keer mat maar het was wel een hele mooie.

Na het criteriumtornooi vertrokken 6 van onze deelnemers aan dit tornooi naar het schaakkamp van Schaakinitiatief Vlaanderen om zo ook in de vakantie nog wat bij te leren. 16 kinderen en 2 begeleiders van de club hebben er een hele plezante week opzitten op het grootste schaakkamp van Vlaanderen.
De inschrijvingen voor dit kamp in 2020, van zondag 19 - vrijdag 24 juli, staan al open. Alle info vind je hier: https://www.schaakinitiatief.org/schaakkamp. Alle kinderen van onze club kunnen hieraan deelnemen!

Categorie

Jeugd