SVBT 2019

Vorig jaar werden we nog last minute uitgenodigd, maar dat was iets te kort dag om een ploeg te vinden. Dit jaar werden we uitgenodigd en deden we mee aan SVBT op zaterdag 27 juli. Aan wat? SVBT = Schaken, voetballen, badminton, tafeltenissen. Een halve dag alles geven om je club van zijn sportiefste kant te laten zien.

Door de aangekondigde treinstaking verzamelden we iets vroeger in Gent-Sint-Pieters, bijna waren we maar met 7. Een vergeetachtige Joris had de herinneringsmailtjes gemist en het zat niet in zijn kalender, maar dankzij razendsnel opstaan zat hij op de volgende trein en kwam hij ook nog tijdig aan. Ook Klaus had er al een spurtje opzitten naar de trein.

Onze eerste match tegen Oostende konden we direct al een halfje pakken in het voetbal, de 0 was weg. Tegen Lommel waren we niet opgewassen met 2 keer 0-8 in badminton en tafeltennis. Tegen KGSRL wisten we 1/2 te halen dankzij winst in het voetbal. Ronde 4 en 5 werden met 0-2 verloren tegen Opwijk en Zottegem, in het schaken had er misschien wel meer ingezeten met telkens 3-5. In ronde 6 wonnen we voor het eerst met 2/2 tegen Oostkamp, zowel in schaken als in badminton hadden we dus ook eens een match gewonnen. Hierdoor konden we hopelijk ook op de niet laatste plaats eindigen. In de laatste ronde verloren we van KBSK en voor het eerst ook in voetbal, maar we eindigden toch trots en helemaal uitgeput 6e met een erg jonge ploeg waarin ikzelf de oudste speler was.

We oefenen tegen volgend jaar best wat verder in het tafeltenissen en badmintonnen, daar kan nog heel wat vooruitgang op geboekt worden. Voetballen kunnen we al een beetje en dat bewijzen we ook op het ONJK. De schaakwijsheid, die komt er wel met de jaren...
Daarnaast vragen we de NMBS ook vriendelijk om niet meer te staken. De pizza kwamen niet zo erg snel en plots hadden we door dat de laatste trein (20u42) terug naar Gent binnen 12 minuten vertrok, met de pizza in de doos liepen we op onze laatste krachten naar het station. Joris haalde het niet, maar kon dankzij een medeschaker gelukkig nog thuisgeraken.

Categorie

Algemeen