Brugse Meesters

Zoals altijd is er direct na het ONJK nog een tornooi, de Brugse Meesters.
Sommige kinderen waren nog niet moegeschaakt na een weekje maar net in goede vorm om hier te spelen. Parcival, Dries, Léon en Lasse gingen voor de dubbel.

In Brugge wordt er versneld gespeeld, de eerste rondes zijn vrij normaal, daarna kan het weliswaar alle kanten uit, wie sterk speelt kan heel zware tegenstand krijgen afhankelijk van hoe de elo's juist vallen...
Bernard, die door het EK en ONJK te volgen ook wou meespelen, startte sterk met 2/2, net als Dries en ikzelf, maar ook Parcival startte sterk met 1.5/2 tegen 1900's.
Vanaf dag 2 kwam ook Wolf, net terug van reis, en Lasse, net uitgerust van ONJK, ons vervoegen.
Op dag 3 was er het einde van de versnelde paringen, alle extra punten voor alle groepen waren weggevallen, zelf mocht ik plots tegen een FM aantreden, dan kan je zo goed als mogelijk strijden, maar het overwicht is dan wel erg groot.

Dries eindigde met een verlies, maar zijn 5.5/9 en torenhoge scheidingspunten gaven hem nog een verdiende prijs, remise spelen tegen Koen Leenhouts dat doe je niet zomaar... Parcival was remisekampioen met zijn 6 remises waaronder eentje tegen een 6-voudig Belgisch kampioen die na een 15-tal jaar terug achter het schaakbord plaatsnam, Richard Meulders, die hoopte dat Parcival een foutje zou maken. 5/9 is een mooie eindscore wat hem ook een prijs opleverde. Ikzelf scoorde 4.5/9 en gezien ik maar één lagere tegenstander had was dat een goed eindresultaat. Er waren natuurlijk wel serieuze misstappen geweest van de hogere tegenstand om dit mee mogelijk te maken, op het einde beging ik er helaas zelf eentje om zo een halfje overboord te gooien. Ook Wolf en Léon haalden 4.5/9 en kunnen tevreden terugkijken, Wolf had net wat meer scheidingspunten dan Léon en haalde zo ook een prijsje binnen. Lias toont zijn mogelijkheden met een zeer degelijke 4/9, ook 1800's moesten eraan geloven. Lasse was opgewarmd na het ONJK en scoorde mooi 3.5/9. Veerle speelde 3 op een rij door rondes 4 tem 6 te winnen, in andere partijen zat er hier en daar ook nog zeker meer in. Bernard mocht na zijn topprestaties van dag 1 aantreden tegen erg sterke tegenstand, zelf nadat de extra punten wegvielen zaten de paringen niet mee, vaak kon hij lang mee of stond hij beter maar deed een kleinigheid hem de das om, vermoeid van de lange matchen bleef hij steken op 2/9.

Alle resultaten
 

Categorie

Algemeen