Vakantieschaak: Brugse Meesters

Als u dacht dat het nu reeds gedaan was, dan heeft u het mis. Na het ONJK volgden de Brugse Meesters waar 7 clubgenoten aan de start stonden. www.brugsemeesters.be

Zelf bracht ik op dinsdag een bezoekje. Na 5 versnelde ronden waarbij de extra punten maar niet verlaagden voor de spelers (normaal gaat dat geleidelijk aan en verdwijnt een deel na R3) vielen plots alle extra punten helemaal weg. Bijgevolg zaten er GM’s tegen 1500’s te spelen en waren de meeste partijen van ronde 6 heel erg snel klaar. Daarnaast weet ik ook niet helemaal of nu altijd de juiste spelers prijzen wonnen aangezien voortschrijding als scheidingssysteem plots heel raar lijkt in een versneld Zwitsers.

  • Joris scoorde door de versnelde paringen 1/3, met verlies tegen IM’s, maar dan verloor hij van een jeugdspeler met 1800. Wat hem op 1/4 bracht en dan begon hij aan zijn weg terug naar boven met 4 keer winst op rij om te mogen eindigen tegen een GM en zelfs een half puntje te kunnen afsnoepen!
  • Wolf totaliseerde een mooie 4 punten, 2 keer winst tegen NC’s en 4 keer remise tegen hogere (1726, 1999, 1683 en 1768).
  • Ook Parcival eindigt met 4/9 na eerst heel sterk 4 keer remise te spelen tegen gemiddeld 1900, de 2000’s waren iets te veel van het goede en op het einde waren er toch 2 gevaarlijke 1400’s waarbij hij moest berusten in remise.
  • Lias toonde na het tornooi in Gent ook hier weer dat het opletten geblazen is voor zijn tegenstanders, tegen gemiddeld 1600 startte hij met een prima 3/4 om daarna wat nullen te moeten slikken en mooi af te sluiten met nog een remise tegen 1600. Ik vermoed dat Lias hier de sterkste ratingwinst van de club geboekt heeft.
  • Léon startte ook heel vlot met winst en dan 3 remises tegen 1700’s, daarna werd de tegenstand wat moeilijker maar op het einde haalde hij nog een punt binnen om ook 3.5 als eindresultaat te hebben.
  • Pjotr eindigt op een goede 3.5/9 waarbij er naast 1 NC vooral 1600’s op het menu stonden.
  • Veerle was gelukkig met haar 2.5/9 waarbij er toch minder fouten gemaakt werden dan in Gent en het alsmaar van kleinere dingen afhing waarom de partij dan wel of niet verliep zoals gehoopt.

Categorie

Jeugd