Vakantieschaak: Open van Gent

Na het leuke verslagje van Jo vanuit Hourtin is er ook nog wat jeugdiger geweld dat geschaakt heeft de afgelopen vakantie.

De zomer begon met een schaakkampje van Schaakinitiatief Vlaanderen waar 14 kinderen van de club aan deelnamen. 5 van hen hadden er nog helemaal niet genoeg van en na het kamp dat gedaan was op vrijdag stonden ze aan de start van het Open van Gent op zaterdag. Nog 5 anderen vervoegden hen zo hadden we direct al een prijsje beet, die van grootste delegatie van een club.
Voor andere prijsjes moest er wel nog gewonnen worden.

William wist met 6/9 de hoogste eindscore van onze club te halen en daarbij ook een jeugdprijsje. In ronde 2 wist hij in een moeilijk, wisselend eindspel met K + P + pionnen te winnen van een stevige FM van 2366, daarna volgden nog heel wat mooie resultaten tegen een hoopje 2100’s!
Dries eindigde met 5.5/9 zeker niet slecht in dit deelnemersveld maar het kon toch wel beter, met 7 remises had hij zijn strijdlust voor een volgend tornooi bewaard. (Er staan hier toch geen elo’s op het spel.)
Joris speelde erg regelmatig en won waar hij moest winnen van de lagere elo’s, de 2200 en 2300 waren nog net ietsje te hoog gegrepen en in de laatste ronde miste hij zich helaas van uur zodat hij de laatste ronde miste en uitkwam op 5/9.
Ikzelf speelde ook een erg goed tornooi qua resultaten. Na het skippen van de eerste ronde kwam ik tegen een 2312 uit zonder FM-titel waartegen ik natuurlijk minder stond op momenten maar dan terugvocht naar een remise toreneindspel tot ik plots een zet niet zag aankomen, een heel gekke beslissing maak en dan echt verloren sta. In ronde 3 had ik bijna verloren omdat ik me vergist had van uur, de stelling was ook echt niet goed, maar mijn tegenstander miste een trucje. Daarna volgden een 2022 en 2191 die heel graag duwden in een betere stelling maar uiteindelijk teveel duwden en het deksel op hun neus kregen, met een remise in de laatste ronde tegen een 2075 stelde ik met 5/9 ook een prijsje veilig.
Lias moest eerst even de wet van de hogere elo ondergaan, maar eens hij in R4 opgewarmd was als hogere elo dan ging hij daarna goed verder en won hij van 3 hogere elo’s (1576, 1606 en 1716) om dan in de laatste rond helaas niet te mogen spelen omdat de tegenstander niet kwam opdagen, wel een punt en een mooie prijs, helaas geen 9e partij.
Robbert eindigde met een vrij regelmatige 4.5/9, 3 partijen werden remise waarvan 2 keer tegen een 2100 en een keer tegen een toch wel gevaarlijke NC.
Klaus mocht ronde 1 op bord 4 starten tegen een IM met 2500, altijd leuk om eens te doen, naast de reguliere uitslagen werd ook een winst tegen 2100 en remise tegen 2000 opgetekend wat dus een prima tornooi was. Soms is het echter wel jammer dat in deze open tornooien je niet echt beloond wordt voor goede prestaties, je krijgt het namelijk steeds nog zwaarder te verduren zodat je uiteindelijk toch gewoon eindigt volgens je elo, de ene doet dat met een makkelijk parcours, de andere met een iets lastiger.
Wolf wist 3/9 te halen in dit lastige tornooi met een mooie winst tegen 1600 en remise tegen 2 1700’s. Ook Pjotr wist een 1600 een punt af te snoepen om op 3/9 te komen. Veerle wist in dit moeilijke deelnemersveld vrij snel haar eerste punt te scoren tegen een 1500, daarna werden er soms echter foutjes gemaakt maar natuurlijk veel bijgeleerd. Dan kwam er nog een gratis punt omdat de tegenstander niet afkwam en 2/9 was de eindstand.

Categorie

Algemeen