Vakantieschaak: Milaan

Na het warme Open van Gent te hebben gespeeld trok ik samen met Wessel naar Robechetto Con Induno, een gehuchtje in de buurt van Milaan. Daar was een weekendtornooi van 5 ronden in twee elogroepen -1850 en +1800. Ik verkoos de makkelijkere groep met het gedacht dat als het echt te makkelijk was ik dan maar alles moest proberen winnen, in de hogere groep zou ik normaal ook direct in ronde 1 al tegen Wessel uitkomen wat nu ook niet optimaal is als je net tegen andere mensen wil spelen.

Het tornooi begon al met een ruime vertraging van een half uurtje omdat er meer deelnemers waren dan verwacht en ook tijdens dat half uur kwamen er nog mensen aanmelden. Dus wat extra tijd om de gigantische pizza rustig te verteren voor de start van de schaakpartij.
De eerste 2 rondes verliepen vlot, in de 3e ronde laat ik pardoes een pion instaan met als gevolg dat ik mag achtervolgen. De tegenstander (1676) laat na het af te maken als de dames erop staan en daarna zijn de kansen gelijk en maakt hij zelfs nog een foutje waardoor ik in extremis kan winnen.
Het stadje waarin het tornooi plaatsvond en we dus overnachten was heel erg klein en veel viel er helaas niet te beleven op toch een mini-restaurantje na dat we vonden na wat te wandelen. Verder was er door de 2 ronden op een dag erg weinig tijd om meer te ontdekken dan de hotelkamer en de schaakzaal.
In ronde 4 kom ik uit tegen een gelijkwaardige tegenstander (1805), na een Siciliaan waarin ik alles probeer in te zetten voor de koningsaanval geraak ik er toch niet door en berusten we in remise. In de laatste ronde kom ik uit tegen een 11-jarige met toen nog een elo van 1770, ik behandel de opening helemaal niet goed en word langzaamaan gestraft voor alle foutjes tot hij wint.

Ik won uiteindelijk met 3.5/5 de prijs van beste meisje die ter nagedachtenis was van Graziella Monzeglio, de vrouw van een lokale schaker die recentelijk overleed.
Een echte algemene prijs had ik dus niet, wel won ik nog een boek. Ik koos voor het tornooiboek van de 34e editie van Reggio Emilia, nu moet ik enkel nog mijn Italiaans wat bijwerken want je dacht toch niet dat er niet-Italiaanse boeken waren als prijs?

Categorie

Algemeen