Winst in Limburg Open voor Parcival en Jan

Afgelopen verlengd weekend trokken we met een hoopje schakers richting Maastricht om mee te doen in het Limburg Open.
Met 6 speelden we mee in de B-groep van 1800 tot 2100 elo.
De 21 andere dappere strijders werden in de groepen C1 en C2 verdeeld waarin je maximaal 1850 elo mag hebben.

Na een toch wel uitputtend tornooi met telkens 2 rondes per dag die toch wel laat ’s avonds kunnen eindigen is dit het eindverdict.

In de B-groep zetten Robbert en Tyani de mooiste prestaties neer. Robbert wint rond de 80 elopunten met zijn tpr van 2033 en 4.5/7. Tyani mocht qua elo eigenlijk nog niet meespelen in de B-groep, maar kreeg hiervoor dispensatie, met een tpr van 1845 en 3/7 bewees ze hier thuis te horen.
Groep B

In de C-groepen was het heel erg duidelijk wie van de club er de strafste prestaties had neergezet. Dit zijn Jan en Parcival! Parcival remiseerde in C1 in ronde 4 tegen Daan Hubers, dit bleek dan ook de enige die hem kon volgen. Parcival wist maar liefst 6.5/7 te scoren en mocht bang afwachten wie het meeste scheidingspunten had. Jan startte met 4 winsten om dan te remiseren tegen een Indier en daarna tegen een 8-jarige met heel wat potentieel. De laatste ronde werd en gewonnen en stond de Indier (zijn concurrent) een halfje af. Bijgevolg kon ook Jan misschien wel eerste worden met 6/7 in de C2-groep.
Je hoopt dan dat er minstens een van de twee toch het pleit van de scheidingspunten wint, hier bleken zowel Jan als Parcival eerste te zijn! Dikke proficiat aan beiden, Parcival won ook nog een prijs voor beste jeugdspeler in zijn reeks.
Verder zagen we ook Rik en Ferry opduiken op de eerste rij van 8 borden in deze reeks. Alle uitslagen vind u via de links.
Groep C1
Groep C2

Categorie

Algemeen