Een dubbel verslag van ploeg 2

Jullie hebben er even op moeten wachten, maar hier is nog eens een verslag je van LSV-Chesspirant 2. Een dubbel verslag zowaar, aangezien er deze periode veel rondes op elkaar volgen. We speelden tegen Oudenaarde en tegen KGSRL.

Ronde 9: LSV-Chesspirant 2 - Oudenaarde 1

Een thuismatch tegen een ploeg uit de middenmoot, waar we altijd tegen moeten winnen. William zat op 1, gevolgd door Lennart, Robbert en Diana. We hadden op elk bord een 300 à 400 elo meer, dus een overwinning leek zeer logisch.

Lennart was als eerste klaar. Hij weerlegde rustig het gambiet van zijn tegenstander, en kon zelfs net na de opening een stuk winnen. Hij zorgde dat zijn koning veilig bleef, en sleepte zo het eerste punt binnen.

Niet veel later was William klaar. Zijn tegenstander maakte al een fout op zet 3, en na 10 zetten stond William al gewonnen. Zijn tegenstander bleef nog even verdedigen, maar uiteindelijk stond de 2-0 op het bord.

Robbert speelde een sterke partij. Hij kwam beter uit de opening en begreep de stelling veel beter. Uiteindelijk won hij nog een pion en was het gewoon nog uitspelen. Zijn tegenstander probeerde hem nog wat schrik aan te jagen met een torenoffer, maar Robbert nam dit onbevreesd aan en zorgde voor de ploegoverwinning.

Bij Diana duurde het wat langer dan de rest, maar ook zij had weinig problemen. Na een ietwat vreemde opening kwam ze beter te staan. Ze aanvaardde het geofferde materiaal en hield haar koning veilig. Zo kon ze vol overtuiging de 4-0 binnen schieten.

Een mooie 4-0, met minder waren we wellicht ontevreden geweest.

Ronde 4: LSV-Chesspirant 2 - KGSRL 7

Een week na de vorige match stond een inhaalronde klaar. We wouden graag even goed doen als de ronde ervoor, en daar gingen William, Robbert, Annelies en Pjotr voor zorgen. We speelden een derby tegen de degradatiekandidaat uit Gent.

Op bord 1 won William heel vlot. Hij won in 15 zetten en toonde zo duidelijk het verschil van 400 elopunten.

Robbert speelde een normale partij, waarbij op een bepaald moment zijn tegenstander het mentaal al (onterecht) had opgegeven. Zo won Robbert een pion, ruilde zijn tegenstander veel stukken en won Robbert in het eindspel.

Op dat moment leek het nog spannend te worden, aangezien de koning van Annelies onveilig stond en Pjotr een minder eindspel had.

Pjotr speelde op bord 4 tegen een nieuw aanstormend talent. In een gelijke stelling probeerde Pjotr iets te forceren, maar hij kreeg het deksel op de neus. Uiteindelijk belandde hij in een dame-eindspel met een pion minder, maar door goed druk zetten met zijn eigen dame kon hij een eeuwig schaak forceren. 2,5-0,5 en de winst was binnen.

Annelies kwam goed uit de opening, maar liet haar voordeel een beetje verzanden. Net toen ze niet echt een plan vond offerde haar tegenstander een loper voor een koningsaanval. Annelies kreeg haar koning uiteindelijk veilig (ze liep er mee van g1 naar a7!). Daarna kon ze mede door het lichte overwicht in materiaal zelf mat zetten en het volle punt binnenhalen.

2 goede weken voor de 2e ploeg. Grootste concurrent Geraardsbergen verloor ondertussen een partij, waardoor we nu 1 matchpunt en 3 bordpunten voorstaan op eerste achtervolger Aalst. We staan 2 matchpunten voor op Geraardsbergen.

William

Categorie

IC