Belgisch Schoolschaak 2022

Enkele schakers van onze club trokken naar Braine-l'Alleud om het eerste over-the-board schoolschaaktornooi van 2021-2022 te houden. Het was meteen een Belgisch kampioenschap!

Bij de Maxi's vinden we de ploeg van Stedelijke Basisschool Eksaarde met Paul, Alexander, Victor en Rauf. De puntenmachine van de ploeg was Paul die op bord 1 7/9 haalde! Als ploeg werd 2 keer gewonnen en 4 keer gelijk gespeeld, het waren dus wel vaak spannende matchen.
Tigo speelde ook mee met zijn schoolgenootjes van De Boekenmolen, hier ook een puntenkanon op bord 1 met 7/9. Dit team speelde nooit gelijk maar wist 4 keer de volle buit binnen te halen.
Lotus en Eden speelden mee in de ploeg van SBS Torenhof en het ging wel heel lang heeeel goed voor dit team. Na ronde 7 stonden ze los 2e met 2 matchpunten voor op de 3e (en volgende ploegen). Helaas bleken die tegenstanders toch net te pittig om als team van te winnen. SBS Torenhof werd mooi 5e. Lotus scoorde 8,5/9 op bord 1 en werd zo beste bord-1-speler van alle Maxi's! Eden scoorde sterk 6/9. 
Klassement Maxi

Naast Maxi's waren er ook Mini's (1e - 3e leerjaar) waar ikzelf scheidsrechter was. Daar vielen geen clubgenoten te bespeuren.

Dan was er natuurlijk ook nog het Secundair. Vele schakers van de club hadden wel een ploegje dat geplaatst was, maar het was toch niet zo evident om 4 schakers te vinden die vrij waren enzoverder (examens, ziekte, ...).
Uiteindelijk verscheen Victor voor Voskenslaan, Victor scoorde volgens de eloverwachting en scoorde een mooie 6/9 voor zijn ploeg. De ploeg van Voskenslaan deed het goed maar kwam net tekort om op het podium te staan en werd 4e.
Bij Don Bosco vonden we een volledig ploegje met schakers van de club terug: Diana, Pjotr, Wolf en Maxim vormen samen een behoorlijk sterke schoolschaakploeg. Ze wonnen elke match als team en werden overtuigend Belgisch Schoolschaakkampioen! Een mooi vervolg op de 3e plaats uit 2019
Qua bordpunten deden ze het ook heel sterk: Pjotr (8,5/9, bord 2), Wolf (9/9, bord 3), Maxim (8,5/9, bord 4) wonnen met hun scores de bordprijs. Diana was met 7,5/9 'maar' gedeeld 2e op het eerste bord, ze kreeg wel de prijs voor beste meisje.
Klassement Secundair

Categorie

Jeugd