3 keer winst in criterium Aalter

Normaal is er jaarlijks een schaaktornooi in Aalter op 1 mei, de Dag van de Arbeid.
Dit jaar mochten we onze laatste interclubmatch van het seizoen op 1 mei spelen.
Het criteriumtornooi van Aalter spelen we dan maar op de volgende feestdag en dat was vandaag, Hemelvaart.

21 LSV-Chesspiranters stonden paraat op deze mooie zonnige dag. Naast schaken werd er ook heel wat buitengespeeld om voldoende energie kwijt te geraken.

Bij de -8 hadden schaakten er 2 kinderen mee Eden en Timour. Timour komt van Oekraïne en schaakt al heel goed, hij schaakt nu al 2 maanden in onze club. Op zijn eerste tornooi in België, dat van vandaag, wist hij meteen de hoogste prijs mee te nemen 8/9 en 1e plaats!
Op het Belgisch kampioenschap moest Eden in een aparte reeks spelen, dus wist ze nog niet zo goed hoe het samen met de jongens erbij zou gaan. Vanaf nu moeten we niet meer twijfelen, Eden doet heel goed mee met 6,5/9 een gedeelde 3e plaats en 5e op scheidingspunten.

In de -10 mocht Paul in ronde 4 aan het eerste bord plaatsnemen na een perfecte 3/3. Het eerste bord was te zwaar, maar hij bleef wel goed punten pakken om een 8e plaats met 6/9 te bereiken. Ook Senne had een prima start met 3/4, dan werd het even heel moeilijk maar op het einde scoorde hij vlot tot 5,5/9. Tigo had een helemaal andere start, kwam terug en onderweg speelden Senne en Tigo ook eens tegen elkaar, Senne won de onderlinge match. Tigo sloot af met exact de helft van de punten.

In de -12 wist Lotus de eerste plaats te behalen, in ronde 4 speelde ze remise tegen Mathijs na een iets minder opening, maar voor de rest won ze alles. Met 6,5/7 werd ze 1e en daarnaast mocht ze ook de trofee voor beste meisje over het hele tornooi in ontvangst nemen. De volgende LSV-Chesspiranter moeten we niet ver zoeken. Maarin mag in ronde 7 een duel om de 2e plaats spelen, hij wint en eindigt op plaats 2 met 6/7! Abel scoorde een nieuw persoonlijk criteriumrecord met 5/7, in de laatste ronde wist hij van Yumi te winnen. Yumi scoorde 4/7 en zal in het vervolg haar torens iets beter in de gaten houden. Lars scoort een mooie 4/7, misschien zit het BJK en het schaakboek dat hij uitgelezen heeft daar voor iets tussen? Simon speelde na een debutantentornooi nu ook zijn eerste criteriumtornooi mee en scoorde vlot 3/7.

In de -14 verloor Maxim als hogere elo in ronde 3 zijn eerste match, dit werd rechtgezet en met 5/7 werd Maxim 3e! Uma scoort een mooie 4/7 met onder andere een eerste winst op het bord tegen Maya. Lars begon heel snel met scoren tot 3/4, daarna werd het wat lastiger en 3/7 werd zo zijn eindscore. Mattijs vond het lastig dat je niet per se direct punten scoorde in ruil voor goed na te denken, maar de beloning kwam dan toch met 2/7.

Bij de -16 scoorde Diana evenveel als Wonder 6/7, het was dus nog even afwachten wat de scheidingspunten gingen geven. Deze waren voordelig voor Diana en zo werd ze 1e! Lasse had voor zijn laatste ronde ook nog kansen op een prijsje, zijn partij verliep echt niet naar wens maar 4/7 was zijn deel. Ook zoveel punten scoorde Yoran na een trage start was hij helemaal op gang.

In de -20 startte Wouter erg goed, ook de hogere elo's zijn geen probleem. Daarna werd de omzetting van betere stelling tot effectieve winst soms gemist wat wel jammer is. Met 3/7 werd hij nog steeds 4e bij de -20! Nick moest geduld uitoefenen tot hij zijn tegenstander mat kon zetten, uiteindelijk werd 2/7 gescoord. Ikzelf was absoluut niet tevreden over mijn spelniveau voor de middag, gelukkig hielpen de tegenstanders wat zodat ik kon winnen. Na de middag ging het gelukkig beter, in de laatste ronde wist ik dat ik bij winst 2e zou worden. Meer dan een prutspartij werd het helaas niet, tot mijn verbazing werd ik met 4,5/7 en gelukkig heel veel scheidingspunten wel nog 3e.

De volgende afspraak voor het criterium is op 25 juni in Landegem. De inschrijvingen staan al open.

Categorie

Jeugd