4 keer winst in Limburg!

Gisteren was er het jaarlijkse criteriumtornooi in Limburg. Sinds dit jaar gaat dit door op de eerste zaterdag van de paasvakantie in plaats van ergens in oktober om deze tornooileegte te vullen.

Door vervoersperikelen konden 2 spelers die wel vrij waren uiteindelijk niet meedoen, wat wel erg jammer was. Met 11 kwamen stonden we aan de start om er een plezante dag van te maken.

In de E-reeks speelden Ruben en Killian. Ruben wist met 4.5/9 de helft te behalen, Killian geraakte aan 3.5/9. Op het BJK gaan we op zoek naar de helft en misschien wel meer? Ik geloof wel dat het kan.

In de D-reeks begon Mathias direct tegen een van de sterkste tegenstanders en hij wist het hem toch knap lastig te maken. Hij wist 3/7 te halen. Alexander had vorig criterium in Geel gewonnen, alles kon dus en misschien kon hij dat nog wel eens herhalen. In ronde 4 speelde hij remise tegen Martijn Paes, daarna wonnen ze elk hun 5e en 6e  ronde. In de 7e ronde ging ik eens kijken tussen de menigte die rond hun bord stond, Martijn stond een kwal voor, Alexander voornamelijk tijd en ze keken beiden erg nerveus naar hun eigen en vooral het bord van de andere. Martijn haalde remise binnen waarop Alexander prompt ook remise voorstelde in een intussen betere stelling zo kwamen ze op evenveel punten en ook op evenveel scheidingspunten, zodus werden 2 kinderen uitgeroepen tot winnaar van de D-reeks met 6/7!

In de C-reeks waren er 3 favorieten mag ik toch wel zeggen, Tyani, Parcival en dan nog Nils Heldenbergh. Hun onderlinge partijtjes zouden vermoedelijk heel wat doorslag geven voor de eindstand. In de 3e ronde kwamen Parcival en Tyani tegen elkaar uit. Er werd geofferd op h7 voor heel wat compensatie die dan uiteindelijk toch weer in materiaal voordeel uitmondde, de tijd begon echter te tikken en Parcival had het onder de druk van de tikkende klok lastig om de juiste voortzetting te vinden terwijl Tyani daar amper problemen van ondervindt. Tyani kwam terug en Parcival ging door zijn vlag wat niet leuk is maar waar we wel uit moeten proberen bijleren.
Tyani won bijna al haar overige parijtjes. In eentje stond ze wel beter, maar de tegenstander, die Tyani op het VJK wel een handje had geholpen, bleek haar nu ook even te snel af en had een patvalletje op het bord gezet. 6.5/7 en winst in de C-reeks!
Parcival bleef natuurlijk bovenin meedraaien, tegen Nils Heldenberg werd er bijgeleerd voor een volgende keer in de opening en daarnaast nog een remise. Met 4.5/7 werd Parcival 5e.

De kinderen van de B-reeks werden overgezet naar de A-reeks om het voor iedereen zo interessant mogelijk te maken. Lias was soms niet helemaal tevreden van zijn eigen spel, maar haalde met 3.5/7 een mooi resultaat! Ikzelf mocht in het verre Limburg tegen 3 kinderen van de club spelen, daarin haalde ik 1.5/3, uiteindelijk haalde ik 4/7 en was ik tevreden met mijn spelniveau. Dries won in de 3e ronde van elohoogste maar moest het in ronde 4 afleggen tegen Wessel, de uiteindelijke winnaar van de Open reeks, nog 2 remises later wist hij de laatste ronde te winnen en met 5/7 won hij ook overtuigend de -16! William ten slotte begon het tornooi in mineur met verlies na een onomkeerbare onoplettendheid. Al grappend zei hij dat hij de overige ronde dan wel kon winnen en dat  was exact wat hij deed met 6/7 werd hij gedeeld eerste en winnaar van de -20!

Categorie

Jeugd