Belgisch kampioenschap rapid

Afgelopen zondag vond het Belgisch Rapid kampioenschap plaats in Anderlecht. Omdat velen zich al mentaal aan het voorbereiden waren op de start van het nieuwe schooljaar, was ik helaas de enige van de club.

Ondanks de lange coronapauze bleef 1 ding zeker hetzelfde op tornooien: rondes die met vertraging beginnen. Dat was ook vrij logisch, want bij de 150 deelnemers waren er een paar laatkomers.

Na 2 logische winsten kwam een lastige derde ronde. Ik speelde tegen fidemeester en goede vriend Jelle Sarrau (die tevens ook het tornooi heeft gewonnen!). In een interessante partij was hij net een maatje te groot. Daarna herpakte ik me met 4 winsten op een rij tegen onder andere wat 2200's.

Met 6/7 kwam ik tegen Erik Van Den Doel uit, een grootmeester met ongeveer 2600 elo. In die partij was hij duidelijk de sterkere. Afsluiten kon ik met een remise en 6.5/9. Dat was goed genoeg voor een tiende plaats.

Hier kan je de resultaten zien: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionSWAR/SwarResults/209/2108…
 

Hopelijk zie ik op een volgend tornooi wat meer clubgenoten!

William

Categorie

Algemeen