BJK 2022: Heel veel schaakplezier!

Zondagmiddag 10 april kwamen alle kinderen aan. De zon scheen meteen en in de namiddag mochten we er direct invliegen met de eerste ronde. De eerste ronde is traditioneel een 'opwarmingsronde' in reeksen waar zo goed als iedereen al een elo heeft. Maar soms kan het toch al meezitten/tegenvallen. In de groepen -8 meisjes en -12 meisjes werd er een Round Robin gespeeld dus elke ronde was daar van levensbelang!

Op maandag een dubbele ronde, dus 2 keer analyseren en voorbereiden zodat het tornooi goed op gang is.

Dinsdag volgde na ronde 4 een doorgeefschaaktornooitje waar alle kinderen in meespeelden. In doorgeefschaak kan werkelijk alles gebeuren. Een onreglementaire zet is voldoende om te verliezen, maar evengoed om heel blij te zijn om zo toch ook een punt binnen te halen. Iedereen wist goed te scoren en maakte veel plezier. De duo's Parcival-Léon en Wolf-Pjotr eindigden met 8/11 en werden zo 4e en 6e. Alle uitslagen

Op woensdag volgde een nieuwe dubbele ronde, deze dag is het zwaarste. Want als je ambitities hebt mag je vandaag echt niets meer laten liggen van halve of hele punten. Anderzijds begint er hier en daar soms ook enige vermoeidheid naar boven te komen.

Donderdag was er maar één ronde, maar het werd wel een heel belangrijke ronde voor Eden. In de -8 werd tegen iedereen gespeeld en de twee meisjes met het maximum (waaronder Eden) mochten tegen elkaar. Zoekt u zelf maar naar de mat in 2 die ze bij de -8 ook vonden!
In de namiddag was er een individueel blitztornooi, hier zijn gelukjes veel minder aan de orde. Er is wel het feit dat je enerzijds op het bord en anderzijds op de klok speelt. Gewonnen staan maar geen tijd hebben telt niet..
Adriaan mag dan wel 1266 elo naast zijn naam hebben staan, hij trok er zich niets van aan en haalde 6,5/11 tegen een gemiddelde elo van 1769. Daarnaast eindigde Parcival op de 2e plaats van iedereen met 9,5/11. Alle uitslagen
Wie geen zin had om te blitzen kon zich uitleven in het zand.
Als afsluiter van de dag was er ook een Meet&Greet (ofte fotosessie) met Judit Polgar voorzien. De foto's hebben we nog niet echt gevonden, maar die komen vermoedelijk binnenkort online.

Op vrijdag werd de voorlaatste ronde gespeeld. In de namiddag werd er gezwommen en gebowld. Daarnaast was de avond ook nog wel speciaal voor enkele meisjes. Diana, Elitha, Jill, Lotus, Tyani, Uma en Yumi mochten het opnemen in een simultaan tegen Judit Polgar. De kinderen werden niet gespaard en in een sneltempo werkte ze heel wat matchen af (in totaal werden er 28 gespeeld in 2 uur). Eén voor één moesten ze hun meerdere erkennen, maar dat was buiten Diana gerekend. Polgar maakte een fout en Diana stond veel beter, uiteindelijk kwam een zetherhaling op het bord en een remise waar Polgar goed mee weggekomen was. Proficiat Diana!

Zaterdag werden de allerlaatste punten uitgedeeld. In de meisjesreeksen waren de meeste titels al uitgedeeld. Maar bij de jongens telt alles, zelfs wat je vorige tegenstanders doen om je scheidingspunten te verbeteren.
Alle resultaten kan je vinden op de site van de KBSB

Categorie

Jeugd

Reacties