ONJK 2019

De meest uit het oog springende prestatie was al vermeld, maar er werd door de anderen ook best wel goed geschaakt.

In de A-reeks moest Dries zich maar 1 keer gewonnen geven, tegen eindwinnaar Sim. Dries werd gedeeld 2e en op scheiding 4e met 6.5/9 wat hem een prachtig certificaat oplevert en een kleine ratingwinst. William misstapte zich tegen een Deen, maar voor de rest ging het gewoontjes om te eindigen op 5/9.

In de B-reeks waren de laatste 3 rondes niet die van Parcival, na zijn fantastische start van 5/6 verzamelde hij daarna nog 1/3. Met 6/9 eindigt hij gedeeld 3e, na scheiding maar 6e (wat ons allemaal wel wat verbaasde). Arthur scoorde ondanks sommige gemiste halfjes wel 5/9. Laura kon vaak goed meespelen maar dan plots een minder actieve zet of onnauwkeurigheid doet helaas veel aan het resultaat van een partij, 3.5/9.

Tyani wist haar winstreeks uit te breiden tot een perfecte 9/9! Mooi gespeeld en met 1.5 punt voorsprong de reeks en 100 elopunten gewonnen. Alexander startte heel goed, dan verloor hij 2 partijen om dan nog eens te knallen en te eindigen met 5/8 en ook bijna 100 punten elowinst. Léon verloor zijn 2 laatste rondes maar scoort nog steeds 5/9, het eloverlies vond hij niet erg, dat was maar tijdelijk. Wouter scoorde mooi zijn helft in deze C-reeks. Lasse scoorde iets minder dan de verwachting maar bleef vol goede moed telkens strijden tot 3.5/9.

Matthias was met momenten teleurgesteld in zichzelf, maar dit is absoluut geen makkelijk tornooi. Met zijn goede eindsprint kon hij op een mooie 7/13 afsluiten in de D-reeks.

In de E-reeks hebben Stan, Killian en Ruben allen bovenaan mogen meedraaien, de laatste dag was het misschien een beetje op of de tegenstand net te moeilijk. Ruben werd met 7.5/13 8e, Killian en Stan scoorden beide 7/13.

Bij de kleinsten van de FGH (gecombineerde -9, -8 en -7) was het tweede tornooi qua spelniveau het beste. Ze waren allemaal goed opgewarmd, speelden langer en langer en zetten mooie partijen neer. Paul speelde zowaar heel wat partijen die langer dan een uur duurden, wat straf is voor een 7-jarige en eindigde met 6/9 gedeeld 4e en op scheiding 9e in deze groep. Yumi scoorde 5/9 en de laatste partij was zelfs veel te makkelijk. Ook Maarin wist mooi 5/9 te scoren met op de laatste dag ook een hele mooie mat. Tuur had in het begin erg sterk geschaakt, zo mocht hij live spelen tegen erg sterke tegenstand en sloot hij uiteindelijk af op 4.5/9.

Ook nog een dikke merci aan het kookteam bestaande uit Marianne en Wendy!
De schakers hebben er een leerrijke week opzitten met het advies van Wessel, Joris, Roel en Annelies.

Categorie

Jeugd