Criterium Aalter

Op 1 mei werd er opnieuw geschaakt in Aalter. 29 LSV-Chesspiranters gingen de strijd aan.

In de F-reeks leek Tigo even op gang te moeten komen met 1/3 om dan 5 keer op rij te winnen en dan tegen Paul te moeten spelen. Paul had 5/8 voor de laatste ronde. De match leek eerst voordelig voor Tigo, dan keerde het naar Paul, Paul wou dan nog een 3e dame gaan halen maar plots stond Tigo pat, remise dus. Met 6.5/9 werd Tigo 3e en zo behaalt hij zijn eerste prijsje ooit op een tornooi, die 2 verliespartijtjes in het begin bleken tegen de latere nummer 1 en 2 te zijn. Paul werd met 5.5/9 5e, maar zal in het vervolg beter mat zetten met wat minder dames. Remi begon nog aarzelend, kreeg eerst een punt zonder dat het echt mat was, maar wist daarna wel nog wat echt mat te zetten om mooi 4/9 te scoren.

In de E-reeks speelde Yumi een erg sterk tornooi en haalde ze mooi 6/9. Killian speelde onder zijn normale niveau, met 5/9 weten we dat hij meer kan, weliswaar waren er omstandigheden van een bepaalde partij die mogelijks voor afleiding zorgden. Isolde startte met een supersterke 3/4 om dan wat gas te moeten terugnemen maar wel mooi met 4/9 te eindigen en ook Briek wist met een 4 op een rij een mooie 4/9 te scoren.

Jiaqi startte goed in de D-reeks met 4.5/5 en was tevreden van zijn remise tegen Jacob, maar dan volgde op het einde een 0/2 die hem wel wat liet terugvallen in de stand, maar er komen wel nog criteriumtornooien om revanche te nemen. Jasper en Lars haalden op het BJK meer dan de helft en bevestigden door hier opnieuw 4/7 te scoren. Zephira, Arnon, Klaas, Maurice en Vincent eindigen allen met een degelijke 3/7. Enkel David volgt niet in het rijtje met zijn 2.5/7 maar zal een volgende keer zeker en vast tonen dat hij ook meekan met de anderen.

In de C-reeks maakte Tyani het erg spannend. Met een remise in ronde 3 tegen Adriaan en in ronde 4 tegen Arne en voor de rest alles gewonnen natuurlijk kwam ze uit op 6/7. Exact evenveel als Arne die in dezelfde rondes remise had gespeeld. Dan is het afwachte tot alle uitslagen binnen zijn, de scheidingspunten waren voordelig voor Arne, maar Tyani werd nog steeds mooi 2e. Léon en Alexander zaten in de laatste ronde mooi naast Tyani op bord 1 en 3, helaas verloren ze beide wat hun respectievelijk 6e en 7e maakt met 4.5/7. Wouter wist mooi 4/7 te scoren. Esther moest even op gang komen maar scoorde dan mooi de helft. Ook Elitha moest even geduldig wachten maar wist 3 keer te winnen. Yoran was blij met zijn 2 winstpartijen en volgende keer doen we er nog eentje bij?

In de B-reeks speelde Parcival in ronde 4 remise tegen Rune en in ronde 5 tegen Merlijn, ronde 6 werd gewonnen. In ronde 7 verloor Rune op het eerste bord, wat Parcival nog de kans gaf om eerste te worden, maar dan moest er gewonnen worden, dat was echter niet aan de orde want Parcival verloor van Clara. Met 5/7 werd Parcival wel nog steeds 2e dankzij zijn goede scheidingspunten. Pieter wist 3/7 te scoren en Adam haalde 2/7.

De A-reeks is in Aalter traditioneel een grotere reeks dan anders, maar het wordt er niet gemakkelijker op qua niveau. Ikzelf wist de, volgens elologica, verwachte score van 4/7 te scoren maar was soms iets te nonchalant geweest en daardoor gingen helaas punten verloren (en hadden er nog meer kunnen verloren gaan). Alexie en Eleen scoorden beide 2/7. Nick gaf het beste van zichzelf en scoorde 1.5/7. Arne kwam maar 1 keer tot winst, maar hij noteerde voor zover ik zag wel enkele partijen dus als er bijgeleerd wordt van de fouten gaat het de volgende keer waarschijnlijk beter.

Intussen is dit al het 3e tornooi voor het criterium van 2019. In de tussenstanden vinden we de volgende spelers al in de top terug: William op de 3e plaats in de A-reeks, Parcival op de 1e plaats in de B-reeks, Tyani op de 1e en Alexander op de 4e plaats in de C-reeks, Killian op de 5e plaats in de E-reeks en Paul als 6e in de F-reeks.

Alle uitslagen, tussenstanden en inschrijvingsformulieren voor de volgende tornooien vind je op https://sites.google.com/view/vlaams-jeugdschaakcriterium/homepage?authuser=0.
Nog meer foto's: https://schakeninbelgie.rflou.be/jeugdcriterium-aalter-2019/.

Categorie

Jeugd