Criterium Aalter

Gisteren was het een mooie zonnige dag in Aalter. Dus gingen we met zijn allen binnen gaan zitten om te schaken? In de speelzaal was het aangenaam qua temperatuur en was er veel plaats voor alle schakers.
Tussen de partijen door kon je buiten al je energie kwijt tijdens het voetballen of op de speeltuin.

In de -10 schaakten Timur en Eden mee. Beiden beginnen ze hun tijd wat te gebruiken, bij Timur zorgde dat ondanks een verloren stelling toch voor stevig knokwerk om de partij toch nog te kunnen winnen. Eden haar tijd was zelfs te kort met momenten om de stelling vlot te kunnen omzetten. Timur had lange tijd uitzicht op een top-5-plaatsje maar het werd 7e met 6,5/9. Eden scoorde op het einde 3 op een rij om te eindigen met 5,5/9.

Bij de -12 startte Maarin als 3e elo aan het tornooi, een perfecte start van 4/4 bracht hem helemaal voorin. Vanaf dan mocht Maarin op bord 1 plaatsnemen en dat ging ook goed, met 6/7 was hij zeker gedeeld eerste, maar op de scheidingspunten moesten we nog even wachten en tussendoor hadden we de scheidingspunten nog niet te zien gekregen. Tegen 18u30 werd Maarin dan toch verlossend als winnaar van de -12 uitgeroepen. Proficiat!
Voor Paul, Senne, Tigo en Lowie was het hun eerste criterium bij de -12, dus iets langer nadenken dan vorig jaar.
Paul scoorde een mooie 5/7 maar wil meer tegen de sterksten meespelen. Senne scoorde een straffe 4,5/7. Tigo was goed voor 4/7. Lowie wist 3/7 te halen, misschien was dat kortere tempo toch beter?

Bij de -14-jarigen wist Maxim ongeslagen te blijven, maar anderzijds speelde hij ook 3 keer remise. 5,5/7 was goed voor een gedeelde 2e plaats, maar na scheidingspunten pas 4e. Lotus speelde een hele lange spannende partij in ronde 3 die net verloren ging, ronde 4 zat het nog wat in de kleren maar daarna werd alles gewonnen tot 5/7. Abel scoorde vlot 4,5/7. Mattijs kon niet geloven wat hij aan het doen was toen hij na 5 ronden 4 punten had, ook in de laatste 2 rondes bleef hij alles geven maar was het nog net niet genoeg.  Alexander scoorde net als in Limburg opnieuw een mooie 3/7.

In de -16 kon Diana helaas niet hetzelfde scenario als op het Vlaams Jeugdkampioenschap herhalen. De onderlinge match tegen Amir ging helaas verloren, met 6/7 werd ze wel mooi 2e. Lars scoorde mooi 4/7. Voor Uma zat het niet echt mee met 2/7.

Yoran, Wolf en Lasse speelden mee in de sterke -20/Open reeks met een GM, Daniel Dardha. Diana, Lotus en Eden gingen na wat twijfels toch op de foto met Daniel. Vroeger speelde Daniel heel veel criteriums mee, maar nu zijn het vooral heel veel buitenlandse tornooien.
Over naar het tornooi: Met een mooie eindsprint haalde Yoran 4/7. Wolf was niet echt tevreden met zijn 3,5/7. Voor Lasse was de tegenstand soms zwaar, maar soms ging het ook heel vlot, uiteindelijk werd de eindscore 3/7.

Op naar het volgende criteriumtornooi op zaterdag 24 juni te Landegem.

Categorie

Jeugd