Criterium Oostende

Begin juli ging het criteriumtornooi van Oostende door. De eerste ronde was bezig, bijna gedaan en toen ging plots het licht uit. Er doken gsm's op om bij te lichten, dan toch even de zaal ontruimen om dan toch de partij te mogen verder spelen bij gsm-licht.
De schade van de panne werd ingehaald tijdens de middagpauze en zo verliep het tornooi al bij al nog normaal.

Sam en Timur speelden bij de -10. Voor Sam was dit zijn allereerste criteriumtornooi, al best snel werden er 2 winstpunten gepakt, maar daarna werd de tegenstand best zwaar. Toch straf dat je dit aandurfde! Timur wist 6/9 te scoren en werd sterk 4e.

Bij de -12 stond Maarin net 1 remise teveel toe om helemaal bovenaan te landen, met 5,5/7 werd hij wel mooi 3e. Paul, Adriaan en Tigo scoorden allen mooi 5/7. Er was hoop om nog net in de prijzen te vallen, maar het werd voor allemaal net niet. Senne scoorde een mooie 4/7. Isaak speelde ook voor het eerst mee op een criteriumtornooi, hij vond de tegenstand wel erg sterk, bij de -12 zijn er wel al tegenstanders die al 5 jaar of langer schaken en dus al heel wat geoefend hebben.

Maxim werd gedeeld eerste, op scheidingspunten 2e, met 6/7 bij de -14, intussen staat hij ook al bovenaan de criteirumtussenstand van zijn groep. Jasper speelde een fenomenaal tornooi en wist 5/7 te halen, net als de schakers bij de -12 was het hier ook net niet. 6e plaats. Yumi begon erg sterk en maakte het in ronde 3 Maxim wel lastig, in de namiddag lukte het wat minder.

Diana en Pieter-Jan scoorden net als nog wat andere schakers 5/7. Bij de -16 was dit net wel genoeg om in de top-5 te staan. Als je reeks ietsje kleiner is dan heb je soms geluk. Diana werd 3e en Pieter-Jan 4e. Ook Lars bevestigt zijn vooruitgang met een mooie 4/7.

In de Open reeks speelden Alexander en ikzelf mee. Alexander speelde met momenten hele gekke partijen en scoorde de helft. Ikzelf scoorde een mager 3/7, de partijen waren soms veelbelovend maar de tijd tikte genadeloos en de onnauwkeurigheden stapelden zich op.

De volgende criteriumafspraak is op zaterdag 16 september in Leuven

Categorie

Jeugd