Debutantentornooi Evergem

Op Paasmaandag 2 april was er het jaarlijkse debutantentornooi van MSV Evergem. Een nieuwe locatie maar nog steeds evenveel deelnemers die met plezier hun eerste stappen zetten in de wondere wereld van de schaaktornooien.

In stap 1 wisten zowel Armin, Tuur als Yoran 3/4 te behalen in de voorronde. Armin behaalde dan zilver in de C-finale. Tuur en Yoran zaten samen in de D-finale waarin Tuur strijdde tot goud en Yoran huiswaarts keerde met zilver. Isolde wist in de voorronde een hele mooie trapjesmat te zetten, een andere keer was haar vlag net gevallen voor de matzet, in de finale haalde ze mooi zilver. Victor begon de dag met 2 keer een snel verlies door herdersmat, gewapend met nieuwe trucjes streed hij verder en won hij goud in de finale.

De kinderen van stap 2 deden het allemaal erg goed. Na de 4e ronde was het nog even afwachten want misschien belandde iemand wel in de A-groep als er enig geluk was met de scheidingspunten. Net niet, maar Arnon, Noah en Lander kwamen allen in de B-groep terecht; Noah en Lander wonnen allebei het goud, Arnon veroverde zilver.
Ook David en Zephira speelden samen in een finalegroepje, David won daarin alle matchen en het goud, Zephira won een zilveren medaille.

Vanaf stap 3 gaat het niveau een pakje omhoog en de partijtjes waren niet zo makkelijk te volgen voor de toeschouwers. Pieter won 4 matchen in de voorronde en mocht aantreden in de A-groep, 2/3 was goed voor een grote zilveren medaille! Esther en Emerik haalden een sterke 3/4 om samen in de B-groep te spelen en daar gedeeld eerste te eindigen. Jorrit, Pieterjan, Brecht en Elitha wisten nog zilver in de wacht te slepen in hun finalegroepjes. Tycho en Lars keerden huiswaarts met brons.

Alle foto’s kunnen hier teruggevonden worden: http://msvevergem.weebly.com/fotos-2018.html

Categorie

Jeugd