Debutantentornooi Wachtebeke

Het eerste debutantentornooi van het nieuwe seizoen was op zaterdag 6 oktober te Wachtebeke, een fijn kleinschalig tornooi. Naar goede gewoonte trokken we weer met een vloot medaillejagers (21!) op pad voor een leerrijke schaaknamiddag.

Bij stap 1 debuteerden Briek, Paul, Axl, Lucas en Carsen. Bij stap 2 konden we Simon, Klaas, Yumi, Armin, Maarin, Vincent en Isolde terug vinden. Stap 3 bevatte de gekende namen Noah, Tycho, Marius, broer en zus Frère (David en Esther), Arnon, Robin en de zusjes Muys (Elitha en Zephira).

Stap 1: Bij de 5 voorronden in de 2 poules waren Axl (met 4 verdiende punten naar de A-groep), Paul (3,5 en naar B) en Carsen (3 en ook naar B) in goede doen. Tijdens hun finaleronden was de tegenstand echter zeer zwaar en enkel Paul kon een mooie prestatie ‘verzilveren’. Lucas en Briek zaten samen in een finalegroepje (D) en Briek haalde daar ook zilver. Lucas haalde brons maar heeft zeker veel bijgeleerd, net als de andere debutanten.

Stap 2: In voorrondepoule 2A haalde Klaas verschroeiend uit (5 !). Simon bleef in zijn zog (3,5) en mocht samen met Klaas naar de A-finale. Ook Yumi haalde de helft van de punten. Onze spelers in 2B deden het ook niet slecht. Vincent haalde een mooie 4 en plaatste zich samen met Maarin (3) voor de B-finale. In de A-, B- en C-finale hadden we telkens 2 spelers. De grote finale was voor Klaas en Simon toch net te zwaar. Toch proficiat met de mooie prestatie. In de B-groep haalde Vincent zilver en Maarin brons (die zelfs een vol punt van de goudwinnaar afsnoepte). Armin, samen met Yumi in de C-groep, haalde zilver. Isolde streed in de D-groep en haalde daar ook zilver, mooi zo.

Stap 3: Deze stap is al van een hoger niveau en dat hebben onze spelers (9) geweten. In voorrondegroep 3A haalde helaas niemand de helft van de punten. In groep 3B was Marius wel bij de pinken en haalde 4 op 5. Ook David (3) en Zephira (2,5) waren tevreden. Marius mocht aantreden in de A-finale maar ondervond daar telkens de wet van de sterkste (niettemin kan hij terugkijken op een mooie voorronde). Ook David (C) maakte kennis met diezelfde wet in de eindronde. In het D-groep zat onze voltallige vrouwelijke stap 3 delegatie maar helaas ging het enige aanwezige heerschap met het goud aan de haal. Het vrolijke drietal verdeelde de buit echter niet. Elitha hield haar clubgenoten in bedwang (zelfs geen genade voor haar jonge zus) en glunderde met zilver. Arnon presteerde goed in de E-groep en behaalde ook zilver. De volledige F-groep was een gezellig onderonsje. De LSV-Chesspirant heren Noah, Robin en Tycho verdeelden de medailles onderling (Noah kroonde zich hier tot koning en, jawel, de enige echte gouddelver van de club).

Proficiat aan de deelnemers en op naar het volgende tornooi om ervaring op te doen.

Uw reporter ter plaatse
Peter

De volledige resultaten staan op de site van de Pluspion

Categorie

Jeugd