Debutantentornooi Wachtebeke

Ook de debutantentornooien zijn eindelijk terug van start gegaan. Deze tornooien zijn ideaal voor de beginnende schakers van stap 1 tot en met stap 3+, ongeacht hoe oud je bent kom je enkel tegen andere kinderen van ongeveer hetzelfde niveau uit.

Het eerste tornooi van dit jaar was in Wachtebeke. Het volgende debutantentornooi is op 8 januari in Landegem.

Voor de kinderen van stap 1 was dit hun eerste tornooitje ooit en ze willen er in de toekomst graag nog wel spelen!
De partijen zelf zijn altijd een heel spektakel met af en toe iets onreglementair dat soms wel en soms niet rechtgezet werd of soms weten ze niet meer hoe het ontstaan was wat ook heel moeilijk is. Er werd een gouden medaille gewonnen door Mattijs (groep E) en Alessia (groep H). Zilver was er voor Lowie (groep F) en brons voor Soetkin (groep E).

In stap 2 mochten 2 schakers het 2 keer tegen elkaar opnemen, één keer in de voorronde en dan nog één keertje in de finale, dit komt bijna nooit voor. Alexander en Victor waren de (on)gelukkigen. Voor Mattijs en Isolde was dit hun eerste tornooi maar ze deden het goed. Goud was er voor Isolde in groep I. Zilveren medailles waren er voor Mattijs (groep C), Eden (groep D) en Alexander (groep E). Bronzen medailles voor Amina (groep B), Levi (groep D) en Victor (groep E).

3 schakers stonden klaar om mee te doen in stap 3. De anderen namen even wat pauze dit weekend aangezien ze het vorige weekend al heel wat geschaakt hadden. Noah vond 2 schaakweekends prima en haalde goud in groep C. In diezelfde groep zat ook Ahmed die brons behaalde. Tigo wist de gouden medaille in groep E op te eisen.

Bedankt voor de inzet van alle schakers en hun ouders voor de verplaatsing!

Alle resultaten.
Een deel van de foto's is vanop de website van Wachtebeke

Categorie

Jeugd