Diana is Belgisch kampioene! Maxim 2e in -1800

In de open reeks van de Brugse meesters werd tevens het Belgisch dameskampioenschap gespeeld!
Diana scoorde aan de lopende band tegen 2000's en werd zo met 5,5/9 Belgisch kampioene bij de volwassenen! Tevens won ze ook de eerste prijs in de categorie -1900. Ze haalde een tpr van 2092!
Pjotr scoorde altijd het volle pond tegen 1900's en scoorde een straffe 5/9. Wolf startte rustiger dan nodig met 1/4 maar op het einde was alles mooi rechtgezet tot 5/9. Beide speelden zoveel partijen deze maand dat hun K-factor bij Fide helaas omlaag gaat. Maar voor zover ik goed tel wint Pjotr ongeveer 90 en Wolf 100 elo.
Tyani kon tegen de 2100's op dit tornooi helaas niet wat ze in de interclub wel kon en sloot af met 4,5/9.
Ikzelf had een verschrikkelijke dinsdag, de 2e dubbele ronde dag, maar voor de rest ging alles prima en haalde ook de helft. Tyani werd overigens 2e bij de Belgische dames en ikzelf 3e, dus dat is een volledig damespodium van LSV-Chesspirant!
Alexander scoorde 4/9, de 1600's hier weerden zich beter dan anders.
Lotus schreef zich op de valreep nog in voor de Brugse Meesters en ze deed het heel goed als 1500 in het open tornooi, met 3,5/9 en nog wat gemiste kansen debuteren is sterk!
Parcival was een beetje ziekjes en wegens nog andere belangrijke zaken de komende week besloot hij het tornooi vroeger stop te zetten.

Bij de -1800 stond Maxim voor aanvang van ronde 9 op de eerste plaats met 7,5/8. Hij moest het echter nog tegen zijn achtervolger met 7/8 opnemen. De tegenstander speelde een andere opening omdat hij had gezien dat Maxim daar iets onnauwkeurig speelde en de partij ging helaas verloren. Met 7,5/9 werd hij nog steeds 2e wat ook heel sterk is!
Wouter en Adriaan moesten het in de laatste ronde tegen elkaar opnemen, Wouter won de strijd en een prijsje met 6/9.
Net daarachter vinden we Stan die vlot 5,5/9 scoorde tegen allemaal hogere op eentje na (met 0 elo). Met een tpr van 1582 had hij prijs bij de -1400 elo en gaat hij binnenkort over de 1400. Ook Steven wist met 5,5/9 ook nog een prijs binnen te halen.
Met 5 punten vinden we Adriaan die prijs had bij de -12 en Yumi met een sterke tweede tornooihelft.
Yoran scoorde de helft maar was zelf soms niet helemaal tevreden van zijn spel, ook niet te streng zijn zou ik zeggen..
Timur scoorde heel goed met wit, 4/5, maar helaas niet met zwart om op 4/9 te eindigen.
Elitha schaakte haar eerste lange tornooi mee dat geen jeugdtornooi was en haalde een mooie 3,5/9.
David scoorde in ronde 2 al zijn eerste punt en moest daarna even wachten, maar het wachten heeft geloond en bracht hem op 3/9, ook voor hem een eerste tornooi met alle leeftijden bij elkaar.
Jack moest wegens ziekte de strijd staken.

Vanaf morgen kan je supporteren voor William en Tyani in het Open Brasschaat.
Diana, Maxim, Lotus en Yumi treden aan de open groep in Dieppe. Paul, Eden en Alexander maken de -1400 groep onveilig. De start van dit tornooi is op zondag.

Categorie

Algemeen