Echt schaaktornooi in Evergem

Afgelopen zaterdag werd voor zover ik weet het eerste echte 'publieke' schaaktornooitje over clubgrenzen heen gespeeld.
Aangezien er een finale plaatsvond van het Oost-Vlaams schoolschaakkampioenschap lager onderwijs zorgde MSV ook voor niet geplaatste kinderen van de -12 voor een tornooitje.

Yumi, Lotus en Eden speelden mee in de groep -12. Yumi en Lotus waren sterker dan de rest van het deelnemersveld, onderling speelden ze een remise omdat ze beide graag eerste wilden staan. Zo gezegd zo gedaan met 4,5/5, al kan ik me wel inbeelden dat de tornooi-organisatie van zo'n gedrag wat grijze haren extra kan krijgen. De beker konden ze niet in 2 delen en wilden ze aan de club geven.
Eden is nog maar 6 jaar maar haalde ook een prima 3/5!

Het officiële tornooi dan, de on-the-board finale van het Oost-Vlaams schoolschaakkampioenschap lager onderwijs 2020-2021.
Jack was present namens Sint-Janscollege Oude Bareel. Adriaan speelde voor de Boskesschool in Lokeren. Paul, Victor, Alexander en Rauf vormden het team van de SBS Eksaarde.

Het team van Oude Bareel kwam zag en overwon, ze wonnen alle matchen met 4-0 en werden dus vlot eerste! Jack haalde tevens de bordprijs voor de beste speler op het 2e bord.
Net daarachter was het een pak spannender, Adriaan wist met 3,5/5 op het eerste bord zijn ploeg bestaand uit maar 3 spelers naar de 4e plaats te brengen. Het team van SBS Eksaarde wist 2 van zijn 5 matchen als ploeg te winnen en werd zo 5e. Voor Rauf was dit zelfs zijn eerste fysieke tornooi ooit!

Heel goed gedaan allemaal, op naar meer schaken in het echt en een dikke merci aan de organisatie!

De mooie foto's bij dit artikel en nog meer van dat kan je vinden op Schaken in België (Ronald Flou).
Voor een detail van de uitslagen van het schoolschaak kan je terecht op de nieuwe website van de Schaakliga Oost-Vlaanderen.

Categorie

Jeugd