Goede aardbeienoogst in Landegem

Op zaterdag was het criteriumtornooi en dit tegelijk met de match België-Tunesië, toch waren er 19 schakers die naar het criteriumtornooi van Landegem (in Nevele gingen).

Tussendoor werd er naast nog meer schaken ook veel gevoetbald buiten. Op het uur van de waarheid voor de Rode Duivels bleven de kinderen echter binnen en stonden ze met heel veel rond een laptop. Tijdens de partijen werd de score ook geupdate op een groot bord zodat iedereen mee was.

Stan heeft een soort van ‘tactiek’, in het begin verliezen is niet erg, je haalt dan toch nog altijd 6/9 en hebt makkelijkere tegenstanders, maar het is moeilijker om nog veel meer te halen want je mag echt niets laten liggen. Stan haalde dus 6 zoals hij op voorhand voorspelde, Ruben haalde 4.5/9 en verbaasde me door in een slechte stelling te blijven zoeken en de tegenstander te trucen tot pat!

In de D-reeks speelde Vincent maar 4 rondes mee, hij voelde zich niet zo goed maar had wel al mooi de helft gehaald. Mathias haalde zijn helft helaas net niet door 2 toch wel lastigere paringen op het einde. Lasse was in het begin nog niet wakker, blunderde en dame en kwam dat niet te boven, daarna was hij vertrokken op weg naar 4.5/7. Alexander had een uitschuivertje in ronde 2 en verloor ook in een heel spannende match met tijdnood voor beide kanten tegen Pjotr, zo eindigt hij op plaats 8 met 5/7. Jiaqi gaf in de 3e ronde een halfje af, maar wist daarna te winnen van Pjotr om dan het onderspit te delven tegen Arne, met 5.5/7 werd hij mooi 4e. Pjotr gaf naast dat ene puntje aan Jiaqi geen punten meer af al moest hij in de laatste ronde de redding krijgen door een vlagval ipv de stelling. 6/7 was goed voor een 2e plaats.

Rien startte goed met 2/3 om dan helaas niet meer te scoren tot een bye in de laatste ronde zijn puntentotaal op 3 bracht. Tibe had een minder tornooi, maar wist het nog te redden door de helft van de punten te scoren. Loïc en Wouter speelden beiden erg sterk en wisten tegen niet de minste tegenstand beide 4/7 te halen. Daarnaast waren er nog 3: Léon, Parcival en Tyani die het zeer goed deden en in het clubkampioenschap van Merelbeke in de hoogste reeks top 3 zijn.  Nu speelden ze een driekamp op verplaatsing, Tyani speelde 2 keer remise en Parcival won tegen Léon. Léon gaf onder de baan een halfje af tegen Jannes en Parcival deed dat tegen Adriaan en Maxim. Dus Tyani op 1 met 6/7, Parcival op 2 met 5.5/7 en Léon met goede scheidingspunten op 3 met 5/7!

Arne vocht in de relatief kleine B-reeks tot 2 punten. Dries had relatief gezien iets minder tegenstand, met meer dan 400 punten elo meer dan de 2e geklasseerde speler is het dan eerder de vraag of je de volle 7/7 kan scoren. Tegen die 2e zag Dries wel iets dat hij over het hoofd gezien had, maar de tegenstander niet. Met 7/7 werd hij natuurlijk eerste.

Dan rest er nog de open reeks waarin ik zelf meespeelde, ik begon niet goed maar wist toch te winnen om dan daarna wel goed, met opgeheven hoofd te verliezen. In ronde 4 verloor ik door een scherpe openingslijn die ikzelf niet kende, in de overige partijen wist ik te winnen, het thema van de dag was dreig mat en je tegenstander ziet het misschien niet. Eerst een mat in 1 die ik cadeau kreeg in een gelijke stelling, dan een mat in 2 in een mindere stelling, met 5/7 was ik heel tevreden en 7e. William speelde een erg sterk tornooi met 3 remises tegen de 3 sterksten die allen 2200 of (ruim) meer elo hebben en tegen de nummers 4 en 5 op elo (net geen 2200) won hij, met 5.5/7 werd hij gedeeld tweede en op scheiding 3e.

Met heel wat aardbeien konden onze spelers dus huiswaarts keren!

In de criteriumtussenstanden ziet het er al even mooi uit als het weer dat ze voor volgende week voorspellen. Zowel William (A), Dries (B), Tyani (C) als Alexander (D) staan eerste in hun reeks op dit moment, de vraag is of ze dat tot het einde van het jaar zo kunnen houden want er zijn nog veel tornooitjes natuurlijk en altijd kapers op de kust.

Categorie

Jeugd