Het wel en wee van ploeg 2

De twijfels omtrent degradatiespoken waren weg na winst in ronde 1, maar na ronde 2 waren ze toch weer stevig aanwezig.


Onze jeugd moest het opnemen tegen de jeugd van KGSRL 6. Ze transformeerden van ronde 1 met een ploeggemiddelde van 1589 elo naar een ploeg in ronde 2 met gemiddeld 1784 elo, 2 substantiële versterkingen bovenin. Anderzijds zou dit dan een gelijkopgaande match moeten zijn. Ikzelf speelde niet mee en weet dus niet wat er juist gebeurde. Zicht op punten was er helaas niet en de strijd werd met 2-4 verloren.

Ronde2

In ronde 3 tijd dus om onze rug te rechten tegen de iets oudere ploeg KGSRL 5. Op de eloteller iets sterker, in jaren ervaring ook, maar de groeimarge van de jeugd is er normaal al wat uit. Léon haalde al snel de eerste punten binnen, zijn tegenstander speelde razendsnel, maar daar zaten ook mindere zetjes bij. 1-0 Ikzelf had een relatief korte partij, stond met zwart heel lichtjes minder maar mijn tegenstander stelde zelf remise voor, gegeven de voorsprong nam ik het aan. 1,5-0,5 De andere partijen gingen allemaal iets langer worden, Wolf stond helaas ook iets minder omdat hij een variant niet kende. Pjotr was als volgende klaar met een remise. 2-1 Maxim had een hele gesloten stelling met eerst ook wat initiatief (of zo leek het voor mij), de stelling werd echter heel gesloten met veel meer plaats voor de tegenstander, na lang manouvreren verloor Maxim de partij. 2-2 Klaus had intussen een remisevoorstel verworpen, zijn paarden waren gelukkiger en de tegenstander had een zwakke pion. Wolf was naar een minder eindspel gegaan maar de tegenstander blunderde toen compleet, het voordeel was nu aan Wolf en werd nauwkeurig afgewerkt. 3-2 er waren al zeker punten binnen. Klaus had een kwaliteit geïnvesteerd voor goede vorderingen met zijn pionnen, het bleef echter wat nagelbijten. Het was omstreeks 19u wanneer de tegenstander pardoes door zijn vlag ging, het voortdurende verdedigen is niet makkelijk. 4-2 en winst voor de ploeg, zonder de meevaller bij Wolf was dit echter niet gelukt.

Ronde3

Ronde 4 bracht KBSK Brugge 3 die met het maximum van de matchpunten en best veel bordpunten bovenaan de rangschikking stonden. Wat inspectie leerde dat ze (vooral bij hun uitmatchen) toch wel stevige kleppers posteren op hun eerste 2 borden. De thuismatchen gaven een iets stabieler ploegbeeld. 3/6 toch juist gegokt wie de tegenstand zou zijn, dus al positief bij de start. Gegeven onze ploeg leek het me ook wel haalbaar om punten te scoren, ik dacht zelf eerder voorin dan achterin. Dit omdat de ploeg van Brugge met al zijn borden ergens tussen de 1950 en 1850 zit qua elo. Tot zover de nutteloze elo-getalletjes want de spelers dachten er wat anders over. We hadden ook een primeur deze ronde, Pjotr zijn eerste witmatch van het seizoen!
Maxim mocht het openemen tegen een naamgenoot en zat al snel best comfortabel met 2 pionnen voor als ik goed tel. Echter ging het dan even compleet mis en moest hij een stuk voor een pion inleveren. Uiteindelijk kwam alles minstens goed met 3 pionnen + toren tegen loper en toren. 1-0 Wouter en Pjotr waren bijna tegelijkertijd klaar, Wouter had een koning onder schot en ook Pjotr maakte gebruik van de hulpeloze koning, beide gingen naar winst. 3-0, nog een halfje en de buit was binnen, dat moest toch wel lukken? Diana haar koning werd vrij snel in de partij in het vizier genomen, ik wist niet of dat het plan was of niet, achteraf bleek van niet, Diana verloor. 3-1 Wolf had in het middenspel vakkundig een pionnetje buitgemaakt, maar toen ik later terugkeek zag ik een toreneindspel met extra vrijpion voor de tegenstander en helaas ook geen mooie pionnenformatie op een rij voor Wolf, maar met een dubbelpion bij. Hoe dit juist gebeurd was weet ik niet, maar de match ging verloren, een beetje het omgekeerde van ronde 2. 3-2 Ikzelf was ergens onderweg een pionnetje verloren maar ik probeerde de hele tijd zo actief mogelijk te spelen, blijkbaar lukte dat best goed en de partij werd tegen kwart voor 7 besloten in een zettenherhaling, remise dus 3,5-2,5 en ploegwinst! Ronde4

Brugge blijft het klassement wel aanvoeren dankzij een karrevracht aan bordpunten. Zelf staan we op dit moment 3e, hier had ik voor getekend bij aanvang van het seizoen.
Onze jeugd (en ik als oudje van de ploeg) voelen zich precies wel goed in 3e klasse! Hopelijk wordt de volgende ronde geen al te grote examenstoelendans.

Categorie

IC