IC Ronde 4: ploeg 8

Deze ronde trokken we naar Willebroek. De partijen gingen door in een mooi, maar onderkoeld, lokaal in een schoolgebouw. Roger en Pierre-Stéphane waren iets sneller klaar en vonden drank in een cafeetje in de buurt.

Op bord 1 speelde Léon de langste partij. In het eindspel stond hij een loper voor. Verder hadden beide spelers ook nog vier pionnen en een toren. Met geduldig manoeuvreren haalde Léon de winst binnen.

Op bord 2 belandde Roger in een eindspel met voor beide spelers een loper en evenveel pionnen. Rogers tegenstander stelde remise voor. Eén geïsoleerde pion bij de tegenstander was maar een klein voordeel, dus aanvaardde Roger de remise.

Op bord 3 kon Veerle al vroeg in de partij een paard op f3 ruilen voor een loper waarbij de g-pion moest terugslaan en de koning iets minder verdedigd was. In het vervolg van de partij stond Veerle iets beter, iets meer ontwikkeld en iets aanvallender. Toen Veerles tegenstander de koning alleen liet staan op de eerste rij, viel de toren aan met schaak en vervolgens mat. 

Op bord 4 kon Pierre-Stéphan met een dubbele aanval al snel een stuk winnen waarop zijn tegenstander opgaf. Een snelle winst was binnen.

0,5 - 3,5 een mooie overwinning.

Categorie

Algemeen