IC Ronde 6: Ploeg 2

Al voor de derde keer winst !

Kapitein Nicolas werd uitgeleend aan ploeg 3, Pjotr mocht daarom plaatsnemen op het 4e bord. De partij van Pjotr schoot het eerste in gang en het leek me wel een stelling die Pjotr leuk vond. Hij won een stuk, de tegenstander had compensatie in de vorm van pionnen en ook wel venijnige tegenaanvallen. Pjotr hield het hoofd het koelst, liep niet in de trucs en won daarna nog meer materiaal en de partij.

Ikzelf had intussen een kemel van jewelste begaan, mijn dame die niet veel ruimte had (ik was me er van bewust) liet ik dan toch insluiten. Met loper en toren voor de dame en pion dacht ik toch nog te kunnen proberen verder spelen. Ikzelf kreeg als bij wonder eerst 1 en dan een 2e pion om een remise-eindspel te krijgen.

Intussen had Tyani naast mij bijna heel de partij een licht voordeeltje in de vorm van initiatief gehad, maar verder dan dat kwam het niet en remise was het eindresultaat. Twee ploegpunten waren dus al zeker.

Parcival had een speciale partij met een niet-gerokeerde koning in ruil voor een pion. Hij heeft de gouden regels nochtans al geleerd, maar een gerokeerde koning was niet zo erg veilig. Uiteindelijk na heel veel gemanouvreer op de achterste linies kon zijn tegenstander er toch niet door en eens er voldoende stukken van het bord waren bewees de pion zijn meerwaarde.

3-1 gewonnen, op naar volgende zondag in Wetteren!

Annelies

Categorie

IC