IC Ronde 7: Ploeg 5

Deze week speelden we voor één keer thuis in Lokeren. Omdat een aantal spelers van onze ploeg er niet bij konden zijn, speelden Loic en Andre met ons mee. Bedankt!

Wolf kwam op bord 1 zeer sterk uit de opening en kon veel druk zetten op de koningsstelling van zijn tegenstander. De aanval was niet meer tegen te houden en de tegenpartij gaf op.

Op bord 2 liet Andre zich snel in de luren leggen door zijn tegenstandster. Met twee lopers en een paard had ze zijn dame ingesloten. Vermoedelijk sloeg Andre het verkeerde stuk. Zonder dame was de partij verloren.

Op bord 3 wou Veerles tegenstander het centrum open breken, maar hij verloor daarbij een pion. Even later kon ze, na een matdreiging, de koningsstelling open breken. Het afwerken duurde iets langer dan gekund, maar uiteindelijk werd de partij gewonnen.

Loic verloor snel twee kwaliteiten. Zijn tegenstander had een paar pionnen die bijna konden promoveren. Loic kan echter op tijd verdedigen en won een stuk en pion terug. Na drie keer dezelfde stelling op het bord te zetten, dwong zijn tegenstander een remise af.

2,5 - 1,5 gewonnen. De volgende twee keren spelen we niet: ronde 8 werd al vooraf gespeeld en ronde 9 zijn we bye.

Categorie

IC