Interclub Ploeg 2: Ronde 2

Ploeg 2 mocht in de eerste thuismatch van het seizoen Brussels 3 ontvangen. Ondanks de nieuwe coronamaatregelen mochten we toch schaken, dit wel met mondmasker.

William speelde mee in de eerste ploeg deze ronde, maar over dat resultaat zullen we maar zwijgen.

Op bord 1 speelde jong talent Robbert tegen een ander jong talent. Net na de opening kwamen de zwarte stukken heel dicht bij zijn koning. Robbert vond de correcte verdediging niet en moest een eeuwig schaak toestaan, remise dus.

Op bord 4 liet Wolf zich ringeloren in de opening, maar kwam er met een pionverlies al bij al nog goed van af. Daarna speelde hij gewoon beter dan zijn tegenstander, en kon dus remise houden.

Op bord 2 kwam Annelies na heel wat technische problemen met de schaakklok een pion voor, en speelde de stelling vlot uit tot winst. 

Op het derde bord had Pjotr een simpel plan in de opening: met zijn paar de toren in de hoek gaan pakken. Zijn tegenstander liet dit toe, om een (te trage) koningsaanval op te bouwen. Maar Pjotr kreeg genoeg tijd om zijn paard terug te brengen en de stelling goed te verdedigen, en speelde met een toren meer zijn tegenstander terug naar de hoofdstad.

3-1 gewonnen en een mooie 2/2 in vierde klasse. Volgende match mogen we zelf naar Brussel, deze keer tegen Pantin.

William

Categorie

IC