Lentetornooi Gent

Lentetornooi Gent

Afgelopen weekend vertegenwoordigden Adriaan, Elitha, Mattijs, Pieter-Jan, Timur en Yoran onze club op het Lentetornooi van de KGSRL.

In eerste instantie werden de spelers verdeeld in 3 reeksen: U20, U14 en U10. Echter waren er maar een kleine 30 deelnemers, dit omdat het criterium van Limburg ook plaatsvond dat weekend. Bijgevolg werd bij aanvang van het tornooi beslist om de 2 'oudste' reeksen samen te voegen.

Op dag 1 speelden onze clubgenoten bijna iedereen van het bord. Adriaan en ikzelf sprokkelden vastberaden 3 winsten uit 4 partijen. Ook Pieter-Jan kreeg dit voor elkaar na veel druk te zetten tegen het 2de reekshoofd, en zo het punt op te eisen. Mattijs startte met een moeilijke paring in ronde 1. Hoewel hij mooi spel liet zien, ging hij een eindspel met 1 pion minder in en verloor helaas de partij. Tegen het einde van de dag sprokkelde hij de helft van de punten bij elkaar. Alsook Elitha slaagde erin 2/4 te halen. 

In de U10 zette Timur meteen de toon, door na een remise maar liefst 5 keer na elkaar te winnen. Voor hem een mooie score van 5.5/6.

Op de 2de dag kwam iedereen weer samen in Gent. De tussenstand in beide reeksen was heel spannend, en een duidelijke winnaar was nog ver te zoeken. 

Wanneer iedereen een goede start heeft, bestaat de kans natuurlijk dat er onderlinge duels zullen plaatsvinden in de nabije toekomst. Zo slaagde Adriaan erin om met een zeer actieve dame de winst op te eisen tegen Pieter-Jan in ronde 5. Tegelijkertijd vechtten Elitha en Mattijs oog om oog, tand om tand voor de overwinning. Na een wisselvallige partij wist Elitha het punt binnen te halen. Verder in het tornooi volgden nog Elitha vs. Pieter-Jan (1-0) en Adriaan vs. Yoran (0-1). Tegen alle verwachtingen in eindigde ik op een gedeelde 3de plaats met 5/7. Adriaan eindigde met 4.5/7, Pieter-Jan behaalde 4/7, en zowel Elitha als Mattijs haalden net niet de helft van de punten. 3/7.

Bij de U10 moest Timur jammer genoeg toch 1 keer zijn meerdere erkennen op het schaakbord. Hij scoorde 9/11. Met dit mooie resultaat eindigde Timur als 2de. 

Proficiat aan alle deelnemers. Jullie hebben mooi gepresteerd!

Hieronder vind je links die verwijzen naar het eindklassement, tevens de partijen die gespeeld werden op liveboards. Ook kon je het tornooi live meevolgen op Lichess (link hieronder).

Eindstand - Liveborden - Lichess

Categorie

Jeugd