Lotus, Adriaan, Eden en Helena zijn kampioen!

In het eerste weekend van de herfstvakantie vond het Oost-Vlaams jeugdkampioenschap plaats te Zottegem.
De grote, 2012 en ouder, speelden zowel op zaterdag als op zondag. De jongsten, 2013 en later, speelden enkel op zondag.

Voor de -20-reeks waren er helaas weinig enthousiastelingen, bijgevolg speelde de -20 samen met de -16.
Lasse had een prima start met een gelijkspel in een mooie partij tegen in Wonder (2e elo van de reeks) in de 2e ronde, daarna op zaterdag was de concentratie wat weg en ging alles iets minder dan verwacht. Op zondag verliep alles wel min of meer volgens verwachtingen met uiteindelijk de helft vd punten tot gevolg. Uma startte rustig op dag 1 met 1/4, soms zit er een meer in een partij dan de punten die je ervoor krijgt. Op dag 2 scoorde Uma wel vlot tot 3,5/7. Lars was dan weer een goede starter met 2,5/4. Op dag 2 waren de partijen van ronde 5 en 6 zeer veelbelovend, maar helaas konden er geen punten binnengehaald worden. In ronde 7 was het wel raak en zo scoorde Lars de helft.
Arnon moest er even inkomen, maar vanaf ronde 3 ging alles best wel goed wat erg spannende matchen gaf op dag 2 en een mooie 4/7!
Bij Pieter-Jan ging de start heel vlot tot 2,5/3. Ronde 4 ging verloren na bijna 2 uur spelen. Ronde 5 was een spannende partij tegen Arnon die hij wist binnen te halen. In ronde 6 kwam een foute slagzet hem wel best duur te staan en ronde 7 was weer een langspeelpartij om te eindigen met 4/7.
Diana scoorde het hoogste van de spelers van onze club in de -16. In de eerste ronde moest Diana helaas al een verliespunt noteren, de stelling was niet ideaal en de tijd om er goed over na te denken was te kort. Ook in ronde 4 was er puntenverlies en dan ben je op achtervolgen aangewezen voor de algemene eerste plaats maar ook voor de meisjestitel. Met 5/7 werd Diana 3e in de -16.

Voor zover ik goed kan tellen en de reglementen begrijp zijn alle schakers van de -16/-20 van onze club geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap. Proficiat Diana, Pieter-Jan, Arnon, Lasse, Lars en Uma!
Uitslagen en klassement -16/-20

De -14 was een reeks van 21 spelers waarvan 10 van onze club, dat er af en toe onderling zou gespeeld worden was dus niet te vermijden. Jasper werd voor zover ik weet kampioen in het om ter meeste tegen clubgenoten spelen met 6 matchen op rij: Lotus, Lars, Yumi, Mattijs, Maxim en Arthur. Ronde 7 mocht hij gelukkig toch nog tegen iemand van een andere club schaken om af te sluiten en er een echt Oost-Vlaams kampioenschap van te maken.

  • Mattijs en Lars speelden elk hun eerste Oost-Vlaams jeugdkampioenschap en konden dit afsluiten met 3/7. Elk waren ze wel een keertje bye, maar er werd steeds met volle inzet gespeeld tot op het puntje van je stoel.
  • Arthur en Jasper haalden elk de helft. Voor Jasper was dit zijn doel bij de start en na dag 1 was hij al heel dichtbij. Arthur scoorde in ronde 2 een mooie remise tegen Finn.
  • Yumi, Tuur en Abel scoorden allen 4/7. Yumi wist in ronde 7 de uiteindelijke kampioen, Kobe Vandenhole, bang te maken en speelde remise. Tuur wist te winnen van Abel. Abel wist dan weer mooie remises te halen tegen Lotus en Luka in de laatste 2 rondes.
  • Lotus en Jack haalden beiden 4,5/7. De eerste dag ging best wel vlot, de 2e dag werd het uitdagender. Lotus werd hiermee kampioene van Oost-Vlaanderen bij de -14!
  • Maxim werd 2e met 5,5/7, alle concurrentie mocht hij in de ogen kijken, enkel Kobe was te sterk.
     

Maxim, Lotus, Jack en Yumi zijn zeker geplaatst voor het Vlaams kampioenschap, mooi zo! Alle schakers deden weer waardevolle extra ervaringen op om mee te nemen in de toekomst.
Uitslagen en klassement -14

4 strijders van de club betreden het speelveld van de -12-reeks.
Victor was heel tevreden van zijn winst in ronde 3, in andere partijtjes zag hij ook mogelijkheden maar de tegenstand was best sterk in deze reeks. Victor scoorde 2/7.
Tigo en Paul moesten tegen elkaar het tornooi starten. Het werd een spanende strijd die in het voordeel van Paul beslist werd. Tigo scoorde daarna wel goed, en mocht in ronde 5 het tegen elohoogste, Tobias Ip, opnemen en hij won die partij verrassend snel! Tigo werd 4e met 4,5/7.
Paul werd 3e met 5/7, enkel de 2 elohoogsten moest hij laten lopen. Het waren wel telkens spannende matchen.
Adriaan haalde de perfecte score van 7/7, niemand kon hem tegenhouden! Adriaan werd zo voor de eerste keer Oost-Vlaams kampioen!
Adriaan, Paul en Tigo hebben hun plaatsje op het Vlaams kampioenschap veilig gesteld.
Uitslagen en klassement -12

In de -8 zijn er al een paar jaar iets te weinig deelnemers, de -10 en -8 speelden daarom samen. Dit maakt het extra uitdagend voor de helemaal nieuwe schakers die nog maar net hun eerste stapjes in de schaakwereld zetten.
De dapperste van al onze schakers waren Aylin en Helena, voor Aylin was het haar 2e tornooitje, voor Helena was het de grote vuurdoop. Ze zetten zich in achter het schaakbord, beleefden heel veel plezier buiten met allerlei spelletjes. Aylin scoorde 1/7 en Helena 2/7, Helena werd hiermee ook Oost-Vlaams kampioene -8!
Eden en Timur zijn dan weer al ervaren met de tornooitjes en kennen er al wat van. Anderzijds zetten ze de verwachtingen voor zichzelf heel hoog wat dan ook een kleine teleurstelling kan opleveren, want ook de andere schakers zijn erg sterk. Timur werd 2e met 7,5/9. Eden werd 4e met 6/9 en is tevens Oost-Vlaams kampioene -10!
Aylin, Helena en Eden mogen nu allemaal meespelen op het Vlaams kampioenschap.
Uitslagen en klassement -8/-10

Categorie

Jeugd