Maastricht 2022

Tijdens het pinksterweekend zijn Freddy, Jo, Veerle en ikzelf afgezakt naar Maastricht om deel te nemen aan de Limburg Open. De eerste partij werd reeds vrijdagavond gespeeld, daarna volgden twee partijen per dag. We verbleven in een vakantiehuisje op 20 minuutjes rijafstand. Daar zorgde Thomas, de eega van Veerle, er iedere dag voor dat we, nadat we ons acht uur murw geschaakt hadden, onze voetjes onder tafel konden schuiven en een heerlijke maaltijd konden aanvatten. 
 
Freddy, Veerle en Jo speelden in de C1-reeks. Veerle speelde goed en wist te eindigen met een mooie 3.5/7. Daarmee zet ze de trend verder waarin ze ieder jaar een half puntje meer haalt. Freddy begon uitstekend met een overwinning, maar daarna werd de tegenstand natuurlijk pittiger. Bovendien kreeg hij later in het toernooi nog een forfait tegen, waardoor hij zonder echte overwinning toch tegen nog sterkere tegenstanders gepaard werd. Hij eindigde het toernooi met 2/7. Jo was de eerste ronde bye, en streefde om minstens één overwinning in de andere zes rondes. Die haalde hij, en hij kon het toernooi tevreden afsluiten met 1.5/7.
Ikzelf was sterk gestart met 2.5/3, maar speelde in de overige partijen ondermaats in de opening en/of het middenspel. Vier maal heb ik een ei zo na verloren eindspel moeten verdedigen (loper tegen drie pionnen, toreneindspelen met twee pionnen minder, ...).  Gelukkig speelde ik in die fase van de partijen iets secuurder, en kon ik telkens toch nog een half puntje uit de brand slepen. Daarmee eindig ik op 4.5/7. Ik had hogere ambities, maar trek me op aan het feit dat ik ongeslagen ben gebleven.

Categorie

Algemeen