Marriott Chess Championship

Naast het Vlaams Kampioenschap Blitz in Brugge was er vandaag nog een tornooi. 'Chess & Mates', een recent opgerichte vzw die de online schakers naar het bord wil krijgen, organiseerde een tornooi in het Marriott Hotel in Gent. Het doel was om de online schakers zonder tornooi ervaring een eerste 'over the board' tornooi te geven. Daardoor waren er iets meer dan 100 deelnemers in de 'Amateur League' (-1300 was ongeveer de richtlijn), en slechts 33 deelnemers in de 'Champions League'. Van de club deden Elitha, Yoran en ik mee, ik vertel u hieronder hoe het ging.

Ik moet eerlijk zijn, het was een klein mirakel dat ik er geraakte. Met kleine oogjes maar een grote kater kwam ik aan op de Korenlei, waar ik ook Yoran zag. We speelden 5 ronden 10+3. De elo's op de lijsten waren wel wat vreemd. Iedereen in de B-reeks kreeg dezelfde elo (de paringen waren dus heel random), terwijl er in de A-reeks fide en online ratings door elkaar werden gebruikt.

Elitha startte met 2/3 en haalde uiteindelijk de helft. Ik weet niet zeker of ze hier tevreden mee was, ik hoorde wel dat de klok niet haar beste vriend was.

Yoran haalde ongelooflijk uit in de eerste ronde, door tegen een 2060 (echte elo, niet online!) te winnen. Van wat ik hoorde was het gewoon een goede partij. Daarna ging het wat minder, hij haalde uiteindelijk 1,5/5 tegen sterke tegenstand. Hij leek me niet super tevreden, maar met die eerste ronde mag hij echt tevreden zijn.

Ik spartelde mezelf met horten en stoten door de eerste ronde, om daarna 2 keer vlot te winnen. Met 3/3 won ik van een 2160 en mocht ik in de laatste ronde tegen de enige andere speler met het maximum spelen. Ik voelde dat mijn onbekende tegenstander beter was dan uw favoriete verslaggever, maar ik kon toch goed genoeg rekenen om een remise uit de brand te slepen.

Dan werd er nog een tiebreak gespeeld, ik mocht deze keer met wit tegen dezelfde tegenstander met 5+3 op de klok. Het was een finale van 1 partij, maar na een vrij saai spel werd het remise. Ik kon nog wel doorspelen, maar er zat eigenlijk niks in en had ook een minuut minder. Nog een partij dus. Deze speelde ik minder en op de koop toe gaf ik een toren weg, zo werd ik 2e. Mijn drievoudige tegenstander en tornooiwinnaar bleek achteraf een Turkse FM te zijn die net naar Destelbergen was verhuisd, geen schande om van te verliezen dus.

Het was een mooi tornooi en een heel mooi initiatief, en er kwam veel volk op af. Een aangename namiddag en ik hoop dat Chess & Mates nog veel dingen organiseren!

Zie hier de eindstand.

William

Categorie

Algemeen

Reacties

Goedemiddag, ik was ook op het Marriot Chess Toernooi.
Het was inderdaad een leuk en goed georganiseerd initiatief!
Zou er iemand weten of ze dan achteraf nog een finale stand gepubliceerd hebben of gingen publiceren? :)
Zou wel leuk zijn om eens te bekijken.

Yannick