Nationale Interclub : klaar voor de eindsprint na de paasvakantie !

 

Met 3 matchweken na elkaar werden 9 van de 11 Nationale Interclub rondes gespeeld. Rondes 11 en 5 worden afgewerkt na de paasvakantie op 24 april en 1 mei.

Ploeg 1 haalde in de afgelopen 3 rondes een mooie 3/3 tegen de nummers 7, 11 en 12 van het huidige klassement. De ploeg is opgeklommen naar plaats 3. De ploegen op plaats 1 en 2 moeten nog tegen elkaar maar ze zullen ook elders nog iets moeten laten liggen om nog een promotie mogelijk te maken voor onze topploeg. De zwaarste tegenstand is achter de rug dus misschien is er verrassing. Afwachten wat er boven gebeurt.

Ploeg 2 draait op volle toeren en scoorde ook een 3 op 3. Dat lukte niet bij de directe concurrentie en hierdoor staat ploeg 2 los aan de leiding. Nog 2 wedstrijden volle focus tegen ploegen in de middenmoot en de promotie lonkt. Aalst en Geraardsbergen moeten nog tegen elkaar dus dat helpt ook.

Ploeg 3 was goed op dreef maar worstelt nu met verre zware verplaatsingen. De thuismatch werd nog mooi met 4-0 gewonnen maar bij de matchen in Leuven en Hoboken liep het helaas mis. Hopelijk kan er door een goede eindsprint nog bij de beste tweedes geklommen worden. Hoboken is helaas gaan vliegen.

Ploeg 4 was de laatste ronde vrij maar won zijn 2 vorige confrontaties! De ploeg staat nu 5de en kan zelfs nog een plaatsje stijgen. Jammer dat ze in het begin van de competitie de hogere ploegen meermaals hebben moeten depanneren, anders zat er nog meer in.

Ook Ploeg 5 hoefde de laatste ronde niet te spelen en haalde daarvoor twee fraaie overwinningen. De ploeg staat nu gedeeld eerste, 3de op basis van de bordpunten. Met nog twee wedstrijden tegen ploegen in de middenmoot is een eerste plaats (weliswaar moeilijk) of een goede tweede plaats nog mogelijk.

Ploeg 6 blijft het lastig hebben door sterke tegenstand en een wisselende samenstelling van de ploeg. De haalbare ploeg tijdens de laatste ronde verkoos er echter voor om forfait te geven zodat ze de zoete smaak van de overwinning helaas moesten missen. De volgende ronde is de ploeg vrij. Hopelijk lukt het tijdens de laatste ronde op 1 mei om met een goed gevoel af te sluiten.

Ploeg 7 speelt in een lastige poule, alles zat dicht bij elkaar en dat is zo gebleven. Het blijft er spannend. Twee rondes werden gewonnen maar de laatste leverde een 4de gelijkspel. Momenteel legt onze ploeg beslag op de 2e plaats (1 matchpunt achterstand) maar met evenveel bordpunten als de leider.

Ploeg 8, de jeugdploeg van Lokeren, had het nu wat lastiger om te scoren. Na een halfje op 3 is de ploeg wat gedaald. Na 5 gelijke spelen tegen veelal sterkere ploegen azen ze nog steeds op een eerste overwinning. Hopelijk lukt het in de 2 laatste rondes.

Ploeg 9 scoorde opnieuw mooi met 2,5 op 3. Helaas verloren ze 1 matchpunt tov de leider maar ze hebben evenveel bordpunten. Winst kan nog maar een mooie 2de plaats behoort tot de mogelijkheden.

Voor alle topploegen in 5de geldt eenzelfde vaststelling. Ze hangen dicht bij de leidersplaats en er is nog veel mogelijk. Succes bij de eindsprint !

De huidige stand in alle reeksen: https://www.frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/21-22/klas10.pdf

Na 9 matchen heeft Jeroen nog steeds een topscore van 8 op 8! Ook Nicolas laat de tegenstand beven met een fraaie 6 op 6.

 

Categorie

IC