Online Criterium Brugge (deel 2)

Voor de 2e keer op rij 'vroeg' opstaan om mee te spelen. Sommigen hadden helaas internetpech en/of sliepen wat langer en misten zo de eerste ronde.

In de -8 haalden GoldenMadis en marioracebaan elk 3/5. Voor GoldenMadis is dat een stapje terug, die herdersmatten zijn geen goed plan en je let er best zelf voor op.  Voor marioracebaan was dit weer een stap vooruit. Edenthecute zette 2 keer schaakmat, voldoende dames zijn een belangrijk deel van de matvoering. Voor Glonders lukte het vandaag wat minder goed, maar toch scoorde hij 1,5/5.

In de -10 waren er geen topplaatsjes bij vandaag, maar door iedereen werd er 3/5 gescoord.

Bij de -12 toonde Stanneman wat hij kon, met een mooie 3,5/5 werd hij 7e. Oefeningen had een lastige klant in de laatste ronde en kwam uit op 3/5. Lars20 wist 2/5 te scoren.

In de -14 haalde iedereen exact dezelfde score als gisteren.

In de open reeks was het vandaag blitz ipv rapid. Als je fouten maakt is het niet erg, ze mogen gewoon niet te groot zijn, je tegenstander mag ze niet zien of de tegenstander moet de stelling zo complex vinden dat die door zijn vlag gaat. Na vele gelukjes eindigd Analyses 2e met 9,5/11. Uthal scoorde 4/11 met nog wat meer kalmte in tijdnood zouden dat er nog meer geweest zijn (oa tegen Analyses). PieterC speelde ook voor het eerst mee in het criterium en scoorde 3/8.

In de eindstand van het eerste online criteriumseizoen scoorden volgende schaker erg hoog:

  • GoldenMadis werd 3e bij de -8
  • Bij de -10 zijn er 3 hele hoge plaatsjes: lotusdecraene werd 3e, maarinmeert 7e en tlonders 11e
  • Oefeningen werd 14e bij de -12
  • In de -14 werd Killerbrecht-o_o mooi 5e en yorannoens 7e, elke keer meespelen is natuurlijk een slimme tactiek!
  • Analyses werd 1e bij de open reeks

Goed gespeeld allemaal!

Categorie

Jeugd