Online schaaktornooien

In de wereld zijn er heel wat online schaaktornooien.
Het eerste evenement op topniveau was de Magnus Carlsen Invitational op chess24. Intussen werd dit al omgevormd tot de Magnus Carlsen chess tour. Altijd kan je dus wel interessante partijen op topniveau vinden.
Nu zitten ze al aan het 3e tornooi van de tour, de Chessable Masters.
Tegelijk organiseert ook chess.com de Women Speed Chess Championship voor de top van het vrouwenschaak. 
Er valt dus altijd topschaak met livecommentaar te volgen.

Maar ook voor ons gewone stervelingen schoten er initiatieven uit de grond.

Het Open Online van Wetteren begon na de Paasvakantie, William en Veerle waagden hun kans. Alle spelers werden onderverdeeld in poules zodat deze allemaal even sterk waren. Het voordeel is dat je daarna nog een playoff hebt, het nadeel natuurlijk dat er ook heel wat niet zo interessante partijen gespeeld worden. Eindklassement poulefase
Op heden moeten de halve finales en finale nog gespeeld worden. William speelt zijn halve finale waarschijnlijk op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni rond 21u. Als je wil volgen kan je best hier een kijkje nemen: https://lichess.org/@/BabuFrik.

Begin juni startte de Limburg League Summer Series. Alle spelers werden ingedeeld in poules zodat ze alleen maar tegen zo evenwaardig mogelijke tegenstanders uitkomen. Parcival, Arthur, Veerle, Paul, Yumi en Leen strijden mee. Ik denk dat ik mag zeggen dat ze het allen prima doen! Parcival staat op heden in zijn groep op de 1e plaats met 6.5/8 maar de strijd is nog niet gestreden. Tussenstand Maastricht

Veel succes nog aan deze online schakers en ook aan alle schakers die online nog goed aan het oefenen zijn. Schaken is een ideale bezigheid in een koele ruimte binnen voor als je het buiten te warm vindt!

Categorie

Algemeen

Reacties

Mooi artikel, jammer dat er nergens iets te lezen is over wat de intenties zijn om live te spelen.

Dag Rik,
We plannen iedereen spoedig te informeren ivm de intenties.
Bij de jeugd in Lokeren is er reeds een mailtje rondgestuurd.