Oost-Vlaams Schoolschaak

Vorige week vonden de Oost-Vlaamse schoolschaakkampioenschappen plaats.
Door examens werd het een mini-editie voor het middelbaar. Bij het lager was de opkomst niet echt groot, maar toch nog wel oke.

David was onze enige schaker die aantreed voor een ploeg van de lagere school. Als eerste bord van Paters Jozefieten scoorde hij een mooie 5/9 en zijn ploegje werd 10e.
In het middelbaar waren er maar 10 ploegen dus moest er tegen iedereen gespeeld worden, ongeacht de sterkte of vorm van de dag.
Lasse trad aan op bord 2 voor Voskenslaan, het was geen gemakkelijke dag voor Lasse en zijn team, maar volgende keer staan ze zeker en vast opnieuw strijdvaardig aan de start en gaan ze voor meer dan de 9e plaats.
Loïc trad aan op het eerste bord van Don Bosco 2 en had de zwaarste paringen dus, maar zijn team wist 6e te eindigen.
In Don Bosco 1 traden 3 spelers uit onze club aan. Wolf, Pjotr en Jiaqi, met als eerste bord Diana (de Mercatel). In ronde 2 moesten ze al een remise toestaan tegen Sint-Fransiscus (met oa Dreelincks) maar daarna wonnen ze van IVG (met oa Vanduyfhuyzen) en ze bleven maar gaan. In ronde 7 volgde nog een remise tegen OLV Ten Doorn met 16/18 matchpunten en 29/36 bordpunten werden ze Oost-Vlaams kampioen. Wolf werd sterkste speler (op scheiding) op bord 2 met 7.5/9, Pjotr scoorde het maximum van 9/9 en werd dus beste bord 3. Jiaqi scoorde 7/9 nadat hij 2 keer door niet clubspelers toch verrast werd.

Als er iemand een foto van de winnaars heeft, altijd welkom.

Categorie

Jeugd