Oost-Vlaams Schoolschaak Lager

Afgelopen weekend vond op zaterdag 1 december het Oost-Vlaams Schoolschaakkampioenschap voor het lager onderwijs plaats in Lochristi.

Doordat onze schakers op heel veel verschillende scholen zitten en veel van de fervente schoolschakers van de vorige jaren naar het middelbaar gingen waren er maar 3 LSV-Chesspiranters present die voor hun school uitkwamen, gelukkig vonden ze elk nog schakers op hun school.

Boris speelde mee voor zijn nieuwe school Sint-Vincentius Zwijnaarde 1, met 6/9 op bord 4 en 2 erg straffe spelers op de eerste 2 borden werden ze 2e van Oost-Vlaanderen met 8/9 net achter het Sint-Janscollege Oude Bareel dat eerste werd met 8.5/9.

David en Sinon leidden dan weer elk een ploegje van het College Paters Jozefieten in Melle door op het eerste bord te spelen. David had de meest ervaren troepen van Melle bij zich en werd 8e in het eindklassement. Sinon sprokkelde dan weer zelf een groot deel van de punten voor zijn ploegje dat helaas maar met 3 was.

Op het Vlaams zijn er misschien wel nog schaker(tje)s die een ploegje kunnen verzamelen? Zaterdag 19 januari in Gent is het Vlaams Schoolschaakkampioenschap voor zowel lager (met een nieuwe mini-reeks) als middelbaar onderwijs. Iedereen kan deelnemen!

Categorie

Jeugd