Pjotr en Parcival winnen in Sint-Amandsberg

Op 1 september startte het schaakseizoen met een jeugdtornooi in Sint-Amandsberg. Het was een nieuwe locatie met leuke speelmogelijkheden voor alle kinderen.

In de open reeks speelden Robbert, Alexie en Nick mee. Robbert had heel uiteenlopende paringen, ofwel erg sterke tegenstand 2100+ ofwel iets makkelijkere tegenstand -1500, hij speelde volgens de verwachtingen en behaalde met 4/7 een 5e plaats algemeen en een 2e plaats bij de jeugd. Alexie had in de afgelopen vakantie amper geschaakt, een keer tegen een neef, maar zette hier toch wel een erg sterke prestatie neer. In ronde 2 kwam ze nog tijd tekort in een beter eindspel tegen een bijna 2000, de 4 volgende rondes scoorde ze het volle punt om in de laatste ronde op bord 2 te komen tegenover de elohoogste wat logischerwijs nog te moeilijk was. 4/7 is een prima prestatie! Nick wist dat het een erg zwaar tornooi was, maar in ronde 5 had hij zijn eerste eigen punt binnen (na een bye in ronde 2), in ronde 7 hoopte hij er ook te geraken maar lukte het net niet en zo eindigde hij met 2/7.

In de gecombineerde -16/-14 reeks waren het toch kinderen van de -14 die het sterkst scoorden. Parcival was met 6/6 al zeker van de tornooiwinst, in de laatste ronde moest hij een remise toestaan. Ook Victor verraste hier met een mooie 5/7 en de 2e plaats in de gecombineerde reeks. Pieter wist 3 punten te verzamelen en Adam haalde in ronde 5 zijn verlossend punt binnen.

Pjotr had op vrijdagavond al wat geoefend op het juiste tempo, na 6/6 was hij ook al zeker van de tornooiwinst. Hij wist er echter nog een vol punt bij te doen om met de maximumscore te eindigen! Yoran kreeg in ronde 2 al een bye en dan krijg je nog wat extra lastige tegenstanders, hij verloor de moed een beetje maar zijn mama bracht hem er bovenop om in de laatste ronde te scoren en met 2/7 te eindigen.

De -10 werd gekenmerkt door heel wat Mercatelgeweld. Killian wist 6e te eindigen met een mooie 5/9, in sommige partijen kon er nog wel meer en in andere partijen zat het dan weer mee. Maar ook Lars en Noah deden het prima, met een goed getimede eindsprint wisten ze beiden ook 5 punten binnen te halen. Axl speelde in het begin heel erg snel, in ronde 4 wist hij wel zijn eerste winst binnen te halen en uiteindelijk verzamelde hij 3.5/9.

In de -8 was Yumi prima gestart met een 2/3 tegen niet zo makkelijke tegenstand van Turnhout, in de 2e helft was er soms wat nonchalance en kwam het patmonster weer naar boven. Hierdoor miste ze de 2e plaats, maar met 6.5/9 werd ze mooi 3e. Paul heeft duidelijk veel bijgeleerd en wist met zijn 5/9 nu ook al meer dan de helft te scoren als op een na jongste van de hoop!

Gedetailleerde uitslagen kan je hier terugvinden: https://frbe-kbsb.be/sites/manager/GestionSWAR/SwarResults.php.

Categorie

Jeugd